Klent med biljetter till finalen

Bild till nyheten Klent med biljetter till finalen
Liverpool meddelade igår att klubben kommer att få ta del av 19.618 biljetter till finalen i Paris. Samma gäller för Real Madrid och det betyder att bara strax över hälften av de 75.000 tillgängliga biljetterna går till lagens mest dedikerade supportrar.

Förutom att drygt 39.000 av biljetterna går till lagens egna supportrar kommer Uefa att sälja 12.000 biljetter till fans över hela världen. Ansökan för dessa har dock redan stängt och de flesta beskeden kring tilldelning har redan annonserats. 

Därmed återstår nästan 24.000 biljetter som försvinner via samarbetspartners, sponsorer, tv-bolag med mera. 

Supporterföreningen Spirit of Shankly kallar det ett "tragiskt beslut". 

För att få tilldelning av Liverpools officiella biljetter måste man ha varit på samtliga sex av årets hemmamatcher i Champions League samt minst en av bortamatcherna från säsongen 2019-2020. Har man varit på "endast" alla hemmamatcher i året Champions League kommer man vara med i ett lotteri. 

Via Uefas hemsida kan man dock köpa hospitalitybiljetter om man är beredd att öppna lädret rejält. Den "billigaste" biljetten startar på €4.900, vilket är över 50.000 SEK. 

Kom ihåg att i tider som dessa florerar en hel del falska biljettförsäljare och vi rekommenderar att man inte ger sig ut på andrahandsmarknaden i jakt på biljetter för matchen. 

Klubben har också meddelat att de inte rekommenderar fans att resa till Paris om man saknar biljett. Ett alternativ kan istället vara att följa matchen från Liverpool där folkfesten lär bli stor. Men kom ihåg att mer eller mindre alla pubar och restauranger kommer att kräva förbokningar denna helg. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer