– Känns overkligt bra att nå finalen

Bild till nyheten – Känns overkligt bra att nå finalen
Andy Robertson menar att ingen bör ta de rödas framgångar för givet efter att de säkrat en tredje Champions League-final på fem år.

Andy Robertson sprudlade, som så många andra, av glädje när han intervjuades efter comebacksegern mot Villarreal som säkrade biljetten till Paris för Champions League-finalen 28 maj.

Drömmen om en kvadrupel lever vidare och det var självklart ett ämne som kom på tal.

– Vi ska spela många matcher från och med nu och fram till slutet av säsongen men vår säsong har blivit längre av rätt anledningar vilket vi är glada över. Vi är taggade på att resa dit och försöka att spela hem nummer 7!

Matchen förändrades när Luis Diaz kom in från bänken. Trots att anfallaren bara spelade 45 minuter utsågs han till matchens lirare.

– Han har varit riktigt bra, konstaterade Robertson.

– Vi har försöka att hjälpa honom så mycket som möjligt, vi vet att det är svårt att komma till en ny klubb i januari. Han är en speciell spelare. Med den talang han besitter och den vilja att vinna så passar han oss perfekt.

Ikväll avgörs det om det blir Manchester City eller Real Madrid som blir Liverpools finalmotståndare.

– Det blir kul att se. Vi vann en helengelsk final, de engelska finalerna är alltid tuffa, man möter varandra ofta under en säsong, men Manchester City är såklart ett fantastiskt lag. De har pole position men Real Madrid kommer självklart att försöka vända på det. 

– Vi njuter bara över att ha nått finalen. Det är så svårt att nå Champions League-finaler med tanke på hur många bra lag som spelar i turneringen. Att nå finalen känns fantastiskt. Det kommer att bli en speciell match och vi ser fram emot det. 

– Vi kommer att se matchen med vetskapen att vi har gjort vårt jobb och sedan ser vi fram emot finalen oavsett vilka vi möter. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer