​Medias reaktion: "Han ska starta alla matcher"

Bild till nyheten ​Medias reaktion: "Han ska starta alla matcher"
Engelsk press höjde Luis Diaz till skyarna efter dennes succéinhopp mot Villarreal som möjliggjorde den vändning som innebär att Liverpool avancerade till Champions League-final.
Miguel Delaney, Independent:

"Liverpool gjorde vad alla förväntade sig - men på det mest oförväntade sättet. Klubben tog sig till en 10:e Champions League-final, en andra i Paris, efter att ha tagit sig igenom rejäl turbulens. Det är kanske det som krävs i jakten på en kvadrupel."

"Det är en bedrift av sådan monumental skala att det alltid skulle dyka upp störningar och stora utmaningar. Semifinalreturen mot Villarreal såg ut att vara den tuffaste Liverpool ställts inför."

"I halvtid var det inte bara Champions League eller kvadrupeln som stod på spel, kanske var det hela säsongen med tanke på den potentiella effekt ett uttåg hade haft."

"Vad kom ur sådan ångest och osäkerhet? Liverpool klev ut och höjde sig och vann komfortabelt med 3-2."

Colin Millar, Mirror:

"Liverpool var solklara favoriter till avancemang inför matchen men de hade den mest problematiska halvleken för säsongen när Villarreal klev upp till en tvåmålsledning."

"Men som de nästan alltid gör så slog The Reds tillbaka. Inhopparen Luis Diaz gjorde skillnaden, hemmalaget fick slut på bränsle i tanken och kunde inte finna något svar på gästernas comeback."

"Colombianen nickade in det andra målet mellan Fabinhos och Sadio Manés mål. Efter de värsta 45 minuterna för säsongen var Klopps Liverpool tillbaka i andra halvlek."

Martin Samuel, Daily Mail:

"Under stora delar av kvällen vågade lokalinvånarna drömma och de uppskattade sitt lags insats trots förlusten. Si! Se pueze! var känslan för kvällen, det betyder 'Ja, vi kan göra det' och för en stund visade Villarreal att de verkligen kunde det."

"Men Liverpool är ett bättre lag med bättre spelare och nivån på insatsen i den andra halvleken var fantastisk. I slutändan, trots Villarreals kämparinsats, så hade Liverpool faktiskt utökat sin ledning från första mötet och vann totalt med 5-2."

"När Jürgen Klopp nådde fram till sina spelare och när spelarna vaknade upp till larmen för den svaga första halvleken så var det en helt annan match."

Neil Jones, Goal:

"Det har sagts förr och kommer säkerligen att sägas igen, men låt oss säga det nu och det högt. Vilken värvning Luis Diaz är och vilken spelare han kommer att bli för Liverpool."

"Han har bara varit här i tre månader men colombianen har redan satt ett stort avtryck på Anfield. Man hittar inte många fynd för £50M, men han är definitivt ett sådant."

"Här, på den stora scenen, i det spanska regnet, när de rödas Champions League-drömmer hängde på en skör tråd, var det han som klev fram och levererade."

"Snacka om en game-changer. Snacka om en season-changer."

"Kvadrupeljakten lever vidare. Vi vet nu att de kommer att spela alla matcher som är möjligt denna säsong, 63 stycken i fyra turneringar."

"Den sista kommer att spelas på Stade de France 28 maj, mot antingen Real Madrid eller Manchester City. Deras tredje Champions League-final på fem säsonger. Och nog kommer startelvan att innehålla namnet Luis Fernando Diaz Marulanda, hur skulle den inte kunna göra det efter detta?"

Thisisanfield, Mark Delgado:

"Luis Diaz må vara vårt senaste tillskott till truppen, men han har bevisat det förr och gjorde det på nytt här: han ska helt enkelt starta varje match från och med nu."

"Och med tanke på läget i säsongen så innebär det att han bör starta i princip alla matcher som återstår innan säsongen är över."

"Jota är självklart användbar och det handlar inte om en rak fråga om det ska vara Diaz eller Jota, de kan spela ihop med Jota centralt och vi har även sett att Diaz kan operera ute till höger. Men oavsett vilken roll han har så måste han starta när det är möjligt, särskilt i de två finalerna som stundar."

"Han är elektrisk: aggressiv, stark, direkt och han kan både göra mål och skapa chanser."

David Hytner, The Guardian:

"Som Liverpool visade klassen efter pausvilan, katalysatorn till det hela var att Klopp bytte in Luis Diaz."

"Januari-värvningen var omöjlig att möta. Det var som att någon tryckte på en knapp och tyvärr släcktes ljusen för Villarreals oberäkneliga målvakt Geronimo Rulli."

"Han kunde inte stoppa Fabinhos skott från en vinkel, bollen såg ut att gå igenom honom, något som var en hård smäll för laget. När han sedan släppte Diaz nick mellan benen var det hela över."

Chris Bascombe, Telegraph:

"Det tog mindre än en minut för Diaz att visa att han kommit in på planen. Den dynamik och ansträngning som hans lagkamrater hade saknat innan hans intåg. Meddelandet till Villarreal var tydligt. Festen är över. De var planens näst bästa lag för resterande delen av matchen."

"Liverpool har en ny game-changer i Diaz och det handlar inte bara om de 45 minuterna där han sänkte de gula ubåtarna. På fyra månader har han lyft ett lag som låg 14 poäng efter i Premier League till ett som nu är sex matcher från odödlighet."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer