​– Det här var verkligen speciellt

Bild till nyheten ​– Det här var verkligen speciellt
Jürgen Klopp var lyrisk efter vändningen mot Villarreal som innebär att The Reds ska spela Champions League-final 28 maj

Jürgen Klopp fick se sitt lag vända ett tvåmålsunderläge till seger mot Villarreal och kan därmed konstatera att han lett dem till en tredje Champions League-final på fem år.

Detta hade Klopp att säga när han höll sin presskonferens efter matchen:

Om vad han sa i pausvilan:

– Spela bättre än i första halvlek! Nej, men i situationer när vi inte hittar en väg in i matcher så söker vi efter en situation som vi kan visa grabbarna i halvtid för att förklara vad vi måste göra. Jag sa till Pete (Krawietz) att han skulle hitta en situation där vi spelade som vi ville spela. Pete sa bara: "Jag hittade inte en enda."

– Det var en tuff inledning på matchen för oss, vi hade inget uppbyggnadsspel, vi spelade inte på rätt ytor och slog plötsligt bara långbollar. Vi hade några farligheter men aldrig tillräckligt för att bygga ett momentum.

– Vi förklarade för grabbarna vad vi behövde göra, hur vi behövde röra oss, i första halvlek hade vi inte tillräckligt med rörelse. Vi kunde inte hitta mittfältarna i rätt ytor eftersom de inte var där och anfallstrion var för stillastående, Sadio till vänster, Mo till höger och Diogo centralt. Vi hade ingen flexibilitet, det behövde vi se till att ordna för att skapa större problem.

Om att nå en tredje CL-final med Liverpool:

– Det är fantastiskt, enormt stort. Det känns som att det vore den första eftersom det alltid är så speciellt. Det är, enligt mig, den bästa klubblagsturneringen i världen. Jag älskar den.

– Inför matchen sa jag till grabbarna att jag skulle vilja läsa rubriker som "The Mentality Monsters were in town" eftersom jag ville att vi inte skulle kliva ut och enbart försvara oss, jag ville att vi skulle gå för segern.

– Det känns som att grabbarna spelat 500 matcher så det som hände i första halvlek kan hända, men eftersom att vi reagerade på rätt sätt så blev det någonting väldigt speciellt vilket vi är väldigt glada för.

Om Diaz:

– Han bidrog enormt mycket. Men det jag inte gillar med detta är att nästa rubrik kommer att vara att Diogo Jota var ett problem. Han var inte något problem, vi behövde bara förändra lite. Vi hade elva problem skulle man kunna säga.

– Vi behövde förändring, man kan göra det genom att förklara, men ibland behöver man fräscha ben.

– Vi var inte oss själva i första halvlek, men vi var det i andra halvlek och därför vann vi matchen. Självklart gjorde Luis ett fint mål och var involverad i några fler situationer. Hans första chans försökte han göra en cykelspark, om han tar ned den på bröstet hade han nog gjort mål tidigare. Han gjorde en riktigt bra insats.

Om att bli det första laget som når finalen i Champions League, FA-cupen och Ligacupen under samma säsong:

– Vad kan jag säga? Det finns bara en chans att vinna en final och det är att nå dit. Det är vad vi har gjort så här långt, vi har spelat alla matcher vi kunnat. Vi har tagit oss till den sista matchen i alla cuper, men tre av turneringarna är inte avgjorda ännu.

– Jag vet att det pratas mycket och andra klubbars supportrar kanske hade varit glada om vi åkt på en smäll, men det är väldigt svårt att nå tre finaler - det är nog därför ingen har gjort det tidigare. Men vi har gjort det och när de finalerna dyker upp i vårt spelschema kommer vi att vara redo, men vi möter riktigt starka lag så vi får se. Vi kommer att ge det ett försök, självklart.

Om hur denna seger står sig mot andra stora kvällar i CL-sammanhang:

– Jag gillar inte att jämföra, men ja, detta är stort. Vi låg under med 2-0 och med tanke på hur matchen såg ut tänkte nog hela världen att det var närmare 3-0 än 2-1. Alla tänkte nog så, men vi var fortfarande på plats så vi kunde ge det ett försök. Vi behövde se till att alla kunde se att vi försökte och det var vad vi gjorde i andra halvlek.

– Helt ärligt, när jag såg oss spela spela igenom deras linje för första gången och vi kunde vända upp med bollen, då tänkte jag att vi hade en chans att vända matchen. Man måste fortfarande göra mål, såklart och det är inte lätt. Det första målet kom efter en löpning av Fabinho in i en yta där han inte varit tidigare under matchen.

– Han hade lite tur med avslutet men vi behövde bryta deras linjer och det gjorde vi i andra halvlek.

– Vi släppte in ett mål efter två minuter, grabbarna har spelat enormt många matcher, så ja, detta är speciellt, det är där uppe med de andra stora kvällarna i de europeiska turneringarna.

Klopp avslutade presskonferensen genom att rikta ett grattis till utlånade Nat Phillips som med Bournemouth säkrade avancemang till Premier League.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer