– Vi gör det aldrig lätt för oss själva!

Bild till nyheten – Vi gör det aldrig lätt för oss själva!
Liverpool besegrade Villarreal och tog sig till en tredje Champions League-final på fem år. Trent Alexander-Arnold, Fabinho och Virgil van Dijk gläds vändningen och segern som säkrade finalplatsen.

Liverpool var i underläge med 2-0 efter den första halvleken i returmatchen mot Villarreal, men efter att ha samlat ihop sig i paus klev de ut och visade klassen i andra halvlek och vann tillslut med 3-2.

– Vi gör det aldrig lätt för oss själva i de här semifinalerna! Vi har Roma borta, Barca hemma och nu detta. Det var väldigt tufft, konstaterade Trent Alexander-Arnold när han pratade med BT Sport efter slutsignalen.

– Vi lyckades samla oss i paus och klev ut och gjorde vad som krävdes.

– Det var en väldigt tuff första halvlek. Vi förväntade oss det, men ibland kan man inte kontrollera matcher som man önskar. De inledde bra, gjorde ett tidigt mål och fick det precis dit de ville. Men vi löste det tillslut och säkrade biljetterna till Paris.

Alexander-Arnold menade att Jürgen Klopp hade ett simpelt budskap i paus.

– Vi skulle spela som vi ville spela. Vi spelade inte fotboll i första halvlek, vi vann inga andrabollar. Vi tillät dem att spela så som de ville. I andra halvlek klev vi ut och spelade så som vi behövde spela, vi kontrollerade matchen bättre. 

– En dålig halvlek i dubbelmötet, vi kan släppa in mål så länge vi får jobbet gjort - det var precis vad vi gjorde ikväll.

Nu väntar antingen Real Madrid eller Manchester City i finalen. Manchester-laget leder med ett mål inför onsdagens retur.

– Det känns alltid skönt att ha gjort jobbet under tisdagen, nu kan vi se matchen imorgon med vetskapen att vi kommer att vara i finalen. Jag tror det blir en bra match, om det blir i närheten av som förra veckan blir det en fantastisk match. Oavsett vilket lag som når finalen så förtjänar dem det, det blir spännande att se vilka vi kommer att möta.

Fabinho pratade även han om inledningen av matchen som inte alls gick som de röda hade tänkt sig.

– De gav allt i den första halvleken. Vi visste att de första minuterna var väldigt viktiga i den här matchen, men de gjorde ett tidigt mål som gav dem självförtroende och väckte publiken på allvar. Det var en tuff första halvlek, kanske deras bästa denna säsong, sa mittfältaren.

– Som ett bra lag så måste man vara redo för allt, man måste vara redo att spela fotboll och efter vårt första mål tycker jag att vi kontrollerade matchen. Vi gjorde tre mål, kunde ha gjort fyra. Nu är vi i final.

Det var just Fabinho som gjorde det så viktiga 2-1-målet.

– När jag fick bollen från Mo Salah tänkte jag först att jag skulle passa den vidare, men jag trodde att Sadio var offside så jag sköt - det var nog det bästa alternativet! Jag är väldigt glad över målet.

Mittbacksgeneralen Virgil van Dijk vill bara glömma de första 45 minuterna.

– Vi jobbade hårt. Den första halvleken bör vi glömma så fort vi kan, på alla sätt. Vi var inte tillräckligt aggressiva. Det tidiga målet hjälpte definitivt inte. Vi behövde kämpa hårt och vara mogna. 

– I andra halvlek spelade vi fantastiskt bra både med och utan bollen. Då är det svårt för dem att pressa. Vi förtjänade att vinna sett till den andra halvleken.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer