​Rapport: Klart för ny CL-final!

Bild till nyheten ​Rapport: Klart för ny CL-final!
Det blev en match med två vitt skilda halvlekar på El Madrigal där Villarreal chockade med två mål innan Liverpool återställde ordningen i andra halvlek och säkrade en finalplats efter en seger med 3-2.

Villarreal fick en drömstart på matchen och hade tagit ledningen redan efter tre minuters spel. Ett inlägg från höger nådde Etienne Capoue vid den bortre stolpen, han spelade fram till Boulaye Dia som kunde smälla in 1-0 till hemmalaget.

Målet innebar att inledningen på matchen blev väldigt tempofylld med ett hemmalag som forcerade fram samtidigt som Liverpool inte lyckades få tag i bollen och etablera längre perioder av bollinnehav.

Liverpool hade enorma problem i sin anfallsuppbyggnad men blixtrade till i en kontring efter 24 minuters spel. Mohamed Salah slog fram den till Diogo Jota som dock fick en svag första touch vilket tillät Rulli i Villarreal-målet att komma ut och förhindra ett avslut.

De röda var märkbart störda av Villarreals höga press och gav allt för ofta bort bollen med ovanligt slarviga passningar.

I den 37:e minuten höll en felpassning på att bli förödande då det ledde till ett friläge för Giovanni Lo Celso, men Alisson visade återigen klassen i sådana situationer och var först på bollen och avstyrde faran.

I den 41:a minuten utökade Villarreal sin ledning. En längre boll från backlinjen nådde Capoue som dribblade bort Andy Robertson och slog in ett inlägg som Coquelin nådde högst på och nickade in 2-0.

Liverpool hade inget svar på Villarreals forcering och pausvilan var mycket välbehövlig.

Inför andra halvlek valde Jürgen Klopp att byta ut Diogo Jota mot Luis Diaz.

Liverpool lyckades ta lite kontroll över spelet under de inledande minuterna av den andra halvleken, men det fanns fortfarande tendenser av onödigt slarv i passningsspelet vilket hämmade deras framfart.

Ett långskott från Trent Alexander-Arnold höll på att ge Liverpool en enormt viktig reducering, men bollen, som styrdes via en gulklädd, tog i ribban.

Spelövertaget efter pausvilan gav utdelning efter 62 minuters spel när Salah hittade in till en djupledslöpande Fabinho som drog till med distinkt skott som letade sig in i nät mellan benen på Rulli och 2-1 var ett faktum!

Luis Diaz hotade ständigt efter sin vänsterkant och träffade stolpen strax efter Liverpools reducering när han vek in i straffområdet, dribblade ett par gubbar och avlossade ett skott.

Diaz skulle dock få näta bara någon minut senare. Alexander-Arnold slog ett perfekt inlägg som en helt ensam Diaz kunde nicka in, även det avslutet gick mellan benen på Rulli. 2-2!

Med kvarten kvar gjorde Liverpool ett tredje mål i följd och därmed gick de upp i en - sett till den enorma scenförändringen efter paus - välförtjänt ledning. Keita slog en passning i djupet till Mané som blev ensam från halvplan, anfallaren nådde före en utrusande Rulli, dribblade bort en hemåtjobbande Foyth och rullade in bollen i öppet mål till 3-2 för bortalaget.

Med drygt tio minuter kvar gjorde Klopp ett trippelbyte där Jordan Henderson, Curtis Jones och Kostas Tsimikas ersatte Thiago, Keita och Robertson. Några minuter senare ersattes Fabinho av James Milner.

I den 85:e minuten fick Etienne Capoue syna det röda kortet efter att ha dragit på sig ett andra gult.

.Den andra halvleken dominerades totalt av Liverpool som verkligen visade klassen genom att vända den usla första halvleken och köra över spanjorerna efter paus. Den överlägsna prestationen under 45 minuters spel räckte gott och väl för att säkra en finalplats i årets upplaga av Champions League!

Champions League, semifinal 2/2

Villarreal - Liverpool 2-3 (2-0) Totalt: 2-5

Målen: 1-0: (3) Dia (Capoue), 2-0: (41) Coquelin (Capoue), 2-1: (62) Fabinho (Salah), 2-2: (67) Diaz (Alexander-Arnold), 2-3: (74) Mané (Keita)

Domare: Danny Makkelie