– Måste spela en perfekt match

Bild till nyheten – Måste spela en perfekt match
Unai Emery är väl medveten om utmaningen Villarreal står inför när de ska försöka att vända ett tvåmålsunderläge mot Liverpool.

Precis som Jürgen Klopp har Villarreals manager Unai Emery mött pressen inför tisdagens semifinalretur i Champions League. Spanjoren menar att endast perfektion är bra nog om de ska lyckas nå finalen efter att ha förlorat med 2-0 på Anfield.

– Vi måste spela en perfekt match, konstaterade han.

– Vi måste utnyttja våra styrkor, då kanske vi kan lyckas med någonting som ingen annan har klarat av, en comeback av det här slaget. De är det bästa laget i världen och just nu spelar de med enormt självförtroende. Vi ska försöka att hitta några svaga punkter och göra något som ingen annan gjort denna säsong.

– Det är en tuff uppgift, men vi kommer att jobba för det. Vi är medvetna om att det är väldigt svårt att vända när man ligger under med 2-0, men det faktum att bortamålsregeln är borttagen är till vår fördel. 

Anfieldpubliken är känd för att ge sitt lag ett enormt lyft, särskilt när det spelas Champions League-fotboll. Emery hoppas att Villarreals hemmapublik kan hjälpa att skapa en fördel gör de gulklädda.

– Stämningen på arenan är väldigt viktig för Liverpool och jag vill tror att stämningen kan vända saker och ting till vår fördel imorgon.

– Vad kan bli annorlunda jämfört med den första matchen? För det första spelar vi inför våra egna fans. För det andra måste vi vinna. För det tredje behöver vi försvara oss, men det finns många sätt att försvara sig på. Vi måste spela en fantastisk defensiv match och försvara oss på ett annat sätt än vi gjorde i Liverpool. Vi måste också se till att spela ett eget spel, vilket vi inte lyckades med i Liverpool.

Emery hoppas att individuell briljans från någon av sina spelare kan komma att spela en avgörande roll i matchen.

– Vi försvarade oss väldigt bra i den första matchen. Varje gång de vann bollen på mittfältet hjälpte vi varandra väldigt bra, de skapade inte så många chanser. Vi måste göra samma sak igen samtidigt som vi spelar bättre offensivt. 

– Om det är en spelare i Liverpool som är planens bästa spelare även denna gång så kommer vi att bli utslagna, men om det istället är en av våra spelare så har vi en chans att nå finalen.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer