​"Segern säger mycket om truppen"

Bild till nyheten ​"Segern säger mycket om truppen"
Ett roterat Liverpool tog en 1-0-seger mot Newcastle och den engelska pressen imponerades av bredden i den röda truppen.
Rob Draper, Daily Mail:

"De lyckades slutföra uppgiften. När slutsignalen ljöd var kramarna som Jürgen Klopp delade ut mer intensiva och tightare än vanligt."

"Jordan Henderson och James Milner omfamnades, sedan lade han armarna om Alisson och Virgil van Dijk ute på planen, med ett stort leende. Det var en speciell stund för Naby Keita, målskytten som levererade en fantastisk insats."

"Var det glädje eller mest lättnad? När man har tittat på Liverpools spelschema har en bortamatch mot ett nytänt Newcastle på ett St. James' Park där de tagit sex raka segrar sett ut som det största hindret. Det är nu passerat."

Richard Jolly, Independent:

"Det går att argumentera för att detta inte ens är Liverpools bästa vecka ens av de två senaste, särskilt inte på hela året, men med de flesta klubbars standards hade detta setts som en helt fantastisk period på och vid sidan av planen. En derbyseger har följts upp av glada nyheter på daglig basis: i onsdags satte de ena foten i Champions League-finalen, i torsdags skrev Jürgen Klopp på ett nytt kontrakt, i fredags blev Mohamed Salah årets spelare. Under lördagen reste de till klubben som tagit näst flest poäng 2022 - efter dem själva - och tog tre poäng med en dominant insats."

"En 13:e seger på 14 ligamatcher gjorde att de passerade Manchester City, även om de spelade före sina titelrivaler. Nu kan de rikta fokus mot returen mot Villarreal."

"Nu kan Liverpools fantastiska april leda till en gyllene maj månad."

Louise Taylor, The Guardian:

"Det var inte så länge sedan Jürgen Klopp gav Eddie Howe tillgång till Anfield när han lät en kollega som var utan jobb skugga hans arbetsvardag."

"Liverpools manager hade kanske inte tänkt att Howe skulle värva en av hans nyckelanalytiker, Mark Leyland, så fort han tog över Newcastle - eller att han skulle skaka sådant liv i Steve Bruces gamla lag att en lunchmatch på Tyneside skulle innebära ett hot mot Merseyside-lagets titelchanser."

"Det blev dock inte så tight som resultatet kanske antyder, men ett roterat Liverpool, med spelare som Mo Salah och Thiago Alcantara på bänken, fick ändå jobba hårt för en seger som satte press på Manchester City och satte stopp för Newcastles rekordlånga svit på sex hemmasegrar."

Nathan Ridley, Mirror:

"När flera av Liverpools största namn satt på bänken var det inte många som hade trott att Keita skulle bli den ersättare som hade störts påverkan på matchen, men hans mål efter 20 minuter gav effekt på Klopps rotation."

"Efter en rejäl tackling från Milner på Fabian Schär, som bedömdes vara fair av VAR, kunde Jota hitta fram till Keita till höger i straffområdet. Därifrån drog den 27-årige mittfältaren iväg på en dribblingsräd och besegrade Martin Dubravka med vänsterfoten."

"Hans tidigare två mål i Premier League denna säsong kom i storsegrar mot Manchester United och Crystal Palace, det tredje kommer ses tillbaka på som det klart viktigaste."

Mark Delgado, Thisisanfield:

"Det har tagit lång tid - för lång om man ska vara ärlig - att få se Naby Keita prestera på denna nivå på regelbunden basis."

"Just nu är han den som tillsammans med Jordan Henderson på allvar gör upp om den tredje mittfältsplatsen med tanke på att Fabinho och Thiago är solklara startspelare."

"Mot Newcastle var han inte bara matchvinnare, han gjorde verkligen skillnad under matchens gång, han stoppade upp Saint-Maximin, pressade, löpte med och utan boll och var den som höll lugnet i ett avgörande läge."

Sam Wallace, Telegraph:

"Jakten på Manchester City i Premier League fortsätter och Jürgen Klopp fick i lunchmatchen i nordväst betalt för en kalkylerad risk när han roterade laget."

"Detta var ingen klassiker i Klopp-eran, men det säger mycket om styrkan i Liverpools trupp att managern, när så mycket står på spel, kände sig trygg med att ställa upp med så många av sina andraval."

"En av de spelarna var James Milner, som inte startat en ligamatch sedan bortamatchen på Stamford Bridge den 2 januari. För Joe Gomez, som tog Alexander-Arnolds plats på högerbacken, gjorde sin första ligastart sedan matchen mot Watford 2 april."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer