Robbo lyfter fram truppbredden

Bild till nyheten Robbo lyfter fram truppbredden
Andy Robertson menar att Liverpool visade prov på kvaliteten som finns i hela spelartruppen när de besegrade Newcastle med 1-0.

Jürgen Klopp gjorde fem förändringar i startelvan mot Newcastle jämfört med Champions League-matchen mot Villarreal tidigare i veckan. En av spelarna som kom in från start, Naby Keita, blev segerskytt med matchens enda mål.

Andy Robertson pratade med BT Sport efter slutsignalen.

– Vi jobbade väldigt hårt. Newcastle är i bra form, vi visste att det skulle bli en svår match. De har varit starka på hemmaplan men som tur är kunde vi göra ett mål och därefter tycker jag inte att de hade så många chanser, säger vänsterbacken.

– Vi hade en del chanser där vi kunde ha dödat matchen men det är alltid lite nerv i matcherna mot slutet av säsongen så vi är glada över att ha tagit tre poäng.

– Joelinton skapade en del problem för oss i början med de längre bollarna, han vann de flesta duellerna men i andra halvlek tycker jag att våra grabbar var fantastiska i duellerna mot honom. De inledde matchen bättre än oss, men vi kom in i matchen. Det första målet är alltid viktigt och därefter kontrollerade vi matchen.

Liverpool stod för en stark defensiv insats och släppte inte till många målchanser.

– Jag tycker att vi var solida. Jag kan inte minnas att de hade särskilt många chanser. De gjorde ett mål, men det var offside. De båda mittbackarna - och Joe Gomez på högerbacken - var riktigt bra idag. Vi behöver alla spelare i truppen, vi har turen att det endast är Bobby vi saknar just nu. Vi har många spelare som är redo och som slåss om en plats i startelvan. 

– Vi gjorde fem förändringar idag men James Milner var matchens lirare, Joe Gomez fantastisk, Naby Keita likaså. Det visar att grabbarna som kommer in är redo att leverera och det kommer vi att behöva fram till dess att säsongen är över.

Källa: Liverpoolfc.com.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer