​Rapport: Keita sköt hem segern!

Bild till nyheten ​Rapport: Keita sköt hem segern!
Liverpool stod inte för en av sina bästa prestationer i bortamatchen mot Newcastle, men de gjorde tillräckligt för att ta hem segern tack vare en hållen nolla och ett vackert mål signerat Naby Keita.

Det var en intensiv inledning på matchen där hemmalaget Newcastle inte var rädda att flytta upp sitt lag för att störa Liverpool i speluppbyggnaden.

Efter en knapp kvarts spel kunde Liverpool lugna ned spelet något och etablera ett mer kontrollerat bollinnehav.

I den 19:e minuten tog Liverpool ledningen! James Milner vann bollen med en fin glidtackling, Diogo Jota vände upp och hittade in till Naby Keita som därefter stod för en fantastisk prestation där han i straffområdet skottfintade sig förbi målvakten och dunkade in bollen i nät.

0-1:

En snabb omställning resulterade sånär i ytterligare ett mål för The Reds efter en dryg halvtimmes spel. Luis Diaz löpte sig loss och spelade över till Sadio Mané som avslutade på ett, men Dubravka hann ned vid stolpen och räddade.

Newcastle hade en boll i nät när Almiron lyckades krångla sig förbi Alisson i ett friläge, men det dömdes bort för offside.

Strax därefter var det Liverpool som hotade offensivt när Jordan Henderson svingade in ett inlägg från höger som Jota nådde högst på och tvingade fram en fin räddning från Dubravka. På den efterföljande hörnan fick Milner chansen att dra till med ett skott utifrån men det gick tätt utanför.

Resultatet stod sig halvleken ut och Liverpool vandrade ut till pausvila med en välförtjänt ledning.

Den andra halvleken inleddes på ett liknande sätt som den första där Newcastle var mer aktiva högre upp i planen vilket skapade problem för de rödklädda.

Efter en dryg timme fick Mané ett superläge att utöka ledningen. Gomez kom fram efter högerkanten och spelade in en låg passning mot Mané som kunde avsluta från nära håll, men skottet gick utanför.

I den 69:e minuten fick Sadio Mané och Jordan Henderson lämna plats för Mohamed Salah och Fabinho.

Liverpool tog kommando över matchen på nytt och skapade en halvchans där Salah avslutade på mål innan Jota några minuter senare blev frispelad, men portugisen sköt rakt på Dubravka från en vinkel som inte var perfekt.

I 78:e matchminuten kom Thiago in från bänken. James Milner klev av.

Med fem minuter kvar av matchen ställde Liverpool om snabbt ännu en gång och Luis Diaz dribblade sig fram i straffområdet, avslutet gick dock i burgaveln.

Bruno Guimaraes tvingade sedan Alisson till en räddning med ett distinkt skott från distans.

Det blev nerviga slutminuter med tanke på att det endast stod 1-0 till Liverpool, men det blev inga fler mål i matchen och Jürgen Klopp och Co. fick fira tre poäng vid slutsignalen.

Nu är det Man City som har pressen på sig att vinna på Elland Road i kvällens match.