Krävde ingen löneförhöjning

Bild till nyheten Krävde ingen löneförhöjning
The Athletic rapporterar om detaljer i Jürgen Klopps nya kontrakt med Liverpool.

Igår kom de fantastiska nyheterna att Jürgen Klopp skrivit på ett nytt kontrakt med Liverpool som sträcker sig till sommaren 2026. 

Det ska inte ha varit några tuffa förhandlingar mellan managern och klubben innan en överenskommelse kunde nås. Enligt The Athletic krävde Jürgen Klopp inga ekonomiska förändringar i sitt avtal, han har därmed samma lön som tidigare men det nya avtalet sträcker sig två år längre än det som gällde innan.

Det ska endast ha tagit två veckor från det att Jürgen Klopp bad sin agent att kontakta Fenway Sports Group för att meddela sitt intresse för en förlängning fram till att underskriften var på plats på kontraktet. Det största frågetecknet gällde Pep Lijnders och Peter Krawietz, men de båda ville mer än gärna förlänga sina kontrakt för att fortsätta resan tillsammans med Klopp.

Lijnders och Krawietz ska dock ha belönats med högre lön, totalt är förlängningarna värda cirka £2M enligt The Athletic. Klopp har själv understrukit vikten av att Lijnders ville fortsätta arbeta med detta projekt då han bidrar med enorm energi och entusiasm. 

Det ska inte finnas någon klausul i Klopps kontrakt som gör att han kan lämna, men det rapporteras om en muntlig överenskommelse om att han inte behöver genomföra det sista året om han inte önskar. Men med tanke på den kärlek till klubben han uttryckt både idag och igår är det inte mycket som tyder på att avtalet inte fullföljs.

– Vi (ledarstaben) vill göra klubben framgångsrik så länge som möjligt. Inget varar för evigt men så länge vi kan ska vi göra det. Under de senaste åren har vi gjort detta (Liverpool) till vårt hem. Därför ville vi stanna. Så länge vi trivs och alla är nöjda då är det såklart rimligt att vi fortsätter också om vi för förtroendet, sa Klopp på dagens presskonferens.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer