Senaste nytt inför Newcastle

Bild till nyheten Senaste nytt inför Newcastle
Jürgen Klopp har mött pressen inför ligamatchen mot Newcastle på St James’ Park imorgon. Självklart fick han ett flertal frågor om sitt kontrakt – men gav också en uppdatering på skadeläget och Eddie Howes fina arbete med morgondagens motståndare.
Om valet att förlänga förbi 2024 och om varför förlängningen kom nu – hade han inte haft bättre förhandlingsläge i sommar om klubben vinner några titlar?

– Starkare förhandlingsläge i sommar? Haha, det behövs inte. När jag skrev till 2024 hoppades jag kanske på mer, men visste att det skulle ha varit åtta år i klubbe redan då. Det kanske var tillräckligt tänkte jag nog. Sen har jag inte tänkt mycket mer på det helt ärligt. Det är ni som frågar då och då bara. Men nu kom ett läge och situationen ändrades. Så är det bara.

Om Ullas påverkan och att hon redan fått Jürgens sång ändrad till sitt namn av fansen

– *Skratt* Ulla sa direct ‘vad har du nu ställt till med’. Men seriöst, vi mår fantastiskt här som familj. Men också med hela gruppen av tränare. Det är ett enkelt beslut när alla älskar att vara här.

– Vi (ledarstaben) vill göra klubben framgångsrik så länge som möjligt. Inget varar för evigt men så länge vi kan ska vi göra det.

– Senaste åren har vi gjort detta (Liverpool) till vårt hem. Därför ville vi stanna. Så länge vi trivs och alla är nöjda då är det såklart rimligt att vi fortsätter också om vi för förtroendet.

Vad kan vara fördelen med att tränaren skriver på redan innan sommaren

– Du planerar kanske spelare som ska in och ut. Vi kan nu garantera en stabilitet när vi säljer in oss till spelare, när det kommer till kontrakt osv. Det är skönt att sätta allt är på plats.

Kan det påverka situationen för spelare som Salah och Mané (där det ryktas vara förhandlingar igång)?

– Jag tror inte detta ändrar allt för mycket. Men jag trivs här, de trivs här vad jag vet. Så förhoppningsvis vill de också stanna. Men de ska ta beslut utifrån hur de mår och vad de känner. Men vill man vara här ska man veta vad man får. Och nu vet alla vad som gäller kommande år.

Var det ett viktigt meddelande för Klopp att skicka ut om stabilitet i klubben

– Jag bryr mig inte mycket om vad det är för meddelande. Jag märker att folk verkar vara glada och det är såklart skönt. Men för mig handlar det om att slå mig till ro på platsen där jag vill vara.

– Klubben erbjuder mig massvis. Vi ledare här vill mer, vi vill utvecklas. Vi har ett lag i fantastisk ålder just nu. Men du måste hela tiden vara nytänkande och planera för framtiden.

– Sen är det också en aspekt att man måste först att världen inte alltid är en så enkelt plats. Vi har haft Corona, nu Ukraina… Det är även fotbollsklubbar som lider stort idag. Vi vill att man som supporter ska känna att man är en del av detta. Och att Liverpool fyller en del i ens liv.

– Jag vill att den här klubben förblir en perfekt plats. Vi ska skapa minnen tillsammans. Och ska vi ha fantastiska saker att prata om när jag försvinner måste vi tillsammans skapa de minnena nu.

– Det ni ser just nu är förhoppningsvis bara starten på allt vi hoppas åstadkomma. Men vi måste njuta av resan också. Vinner vi något? Kanske, vem vet. Men vi kommer att ha en otrolig resa under tiden.

– I en sån här situation som världen befunnit sig i de senaste åren måste man kanske fråga sig själv vad man verkligen vill. Jag vill i alla fall vara på en plats där jag mår bra. Där jag är med folk som betyder något för mig. När man är tillsammans och skapar minnen tillsammans, det är livet när det är som bäst.

Om Newcastles fina vår

– Fantastisk form senaste månaderna under Howe. Väldigt många vinster och Eddie såklart hjärnan bakom mycket.

– De plockade en av våra analytiker också (Mark). Det märker man, haha. Men Mark, om du hör detta, vi har ändrat allt i vårt spel nu, haha.

– Man måste berömma Newcastle för smarta värvningar, bra spelare… Samtidigt haft kvar stabilitet med spelarna som vart där redan från början. Många som vuxit med uppgiften under Eddie..

– Det blir tufft och svårt. Påminner mycket om våren 2019 mitt mellan två semifinaler då med. Origi avgjorde (vinst 3-2). Vi räknar med att detta blir lika tufft nu. Men vi ska göra allt för att vinna.

Kan han känna att han har mer energi nu?

– Senaste två åren har varit en märklig tid för alla. Du lär dig om dig själv. Vad kommer du sakna om du inte får det mer? Din familj, såklart. Men klart att man också inser vikten av till exempel vänskapen man har med sina coacher. De är mina vänner idag. Ta en sån som Pep Lijnders. Fantastisk människa.

– Att ha en grupp som är så driven och engagerad. De är yngre, de pushar mig. Det brinner av entusiasm. Ni ska bara veta hur många unga, lovande, ledare vi har. här som kommer att uträtta stora saker längre fram.

– Men den dagen energin inte alls finns då lovar jag att sluta. Men nu är vi där vi vill vara och vi mår fantastiskt. Vi känner att vi är mitt i något, inte i slutet av något. Och vi hoppas nå stora framgångar tillsammans.

Kan spelares framtid avgöras utifrån om en tränare stannar eller ej? I en form av att man visar lojalitet?

– Från min sida är inte lojalitet samma sak som en spelare som vill stanna för evigt. Men när de här hos mig ska de ge allt. Det är lojalitet.

– Jag har varit med om spelare som gått till andra lag och jag har såklart blivit besviken. Men sviker de min lojalitet? Nej.

– Spelare som kommer på sista dagen av ett transferfönster och säger att de vill lämna? Nej, det hade jag inte gillat. Men alla som är öppna med vad de vill och visar respekt mot mig och ledarstaben då har man min lojalitet. Lojalitet visar man utifrån hur man presterar här och nu.

– Sen om du och din familj kanske vill prova något annat. Jag har full respekt.

Om skadeläget inför Newcastle:

– Bobby är tyvärr inte tillbaka. Det är lite mer oklart än vi först trodde. Vi måste göra fler kontroller nu och se exakt vad det är. Men nej, han är inte redo nu i alla fall.

– Curtis och Kostas saknades mot Villarreal på grund av sjukdom men ser ut att vara bättre. Kostas ska nog vara klar i alla fall. Vi får se. Men inget allvarligt och heller inget annat.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer