Sjöng med i You'll Never Walk Alone

Bild till nyheten Sjöng med i You'll Never Walk Alone
Villarreal-fansen kom i tusental till Liverpool igår för att försöka bära fram sitt lag mot finalen i Paris. På planen fick deras spelare dock se sig rejält besegrade av The Reds som vann välförtjänt med 2-0. Men vid sidan av planen lämnade Villarreal Merseyside som vinnare.

Efter ett flertal mörka rubriker kring årsdagen av Hillsborough och där motståndarfans både buat och genom nidvisor förminskat det enorma trauma som staden led efter katastrofen i Sheffield 1989 var det befriande att skåda Villarreal-fansens agerande igår. 

Inför matchen sjöng bortaklacken med till tonerna av You'll Never Walk Alone och under hela dagen var det en fenomenal stämning i Liverpools city center där både gulklädda och rödklädda blandades i solskenet. 

Supportern Javier Valle Cebrián (bilden nedan) hade redan inför mötet med Liverpool bjudits in av flera lokala aktörer i staden för att han frekvent synts på både spanska och europeiska arenor med en flagga som minns de 97 omkomna, trots att han alltså endast egentligen är en stor supporter av Villarreal. 


* Javier Valle Cebrián på "Taggy's" inför match

Javier har själv uttalat att fotboll är så mycket större än kampen som utspelas på planen och han fick på många sätt symbolisera den värme som fanns mellan fansen igår. 

Klubbens officiella twitterkonto delade flertalet bilder från dagen där fansen njöt mitt i centrala Liverpool utan tillstymmelse till att varken polis eller säkerhetspersonal behövde närvara. 

Merseyside Police twittrade också efter matchen att de "under 20 år av Europamatcher aldrig varit med om en mer välkomnande matchinramning". 

Efter matchen tackade även Villarreal hela Anfield för ett "fantastiskt välkomnande av våra fans" och lovade att de skulle bjuda tillbaka med en hemmaarena som ska "rocka loss" i returen. 


* "Liverpool är gult idag", twittrade klubben ut. Här från Concert Square, ett torg annars fullproppat av Scousers och festande ungdomar. 

*Villarreal-fansen sjöng med till You'll Never Walk Alone

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer