– Det blir en utmaning på bortaplan

Bild till nyheten – Det blir en utmaning på bortaplan
Jordan Henderson och Andy Robertson gläds över 2-0-segern mot Villarreal samtidigt som de konstaterar att det finns arbete kvar att uträtta i returen.

Liverpool har en 2-0-ledning att ta med sig till Villarreal efter en övertygande insats i den första av två matcher i Champions Leagues semifinal.

– Det var ett väldigt organiserat lag vi mötte, vi visste att de skulle göra det svårt för oss, sa lagkapten Jordan Henderson efter slutsignalen.

– Det viktiga var att vi fortsatte att spela, vara positiva och självsäkra över det faktum att om vi gjorde just det så skulle vi tillslut bryta ned dem. Det var precis vad vi gjorde med två bra mål.

Henderson slog inlägget som via ytterbacken Estupinan letade sig in bakom Rulli i Villarreals mål.

– Var det en touch? Jag trodde att den gick direkt i mål, haha! Det var lite turligt. Det var en fin sekvens, vi hade ett bra spel. Vi hade lite tur men det behöver man ibland mot lag som står lågt. Det första målet lyfte publiken och som tur är kunde vi göra ytterligare ett mål.

– Jag tycker att vi pressade bra under stora delar av matchen, när vi förlorade bollen stod vi högt och var redo att vinna tillbaka den. Det gjorde det svårt för dem. Men man måste ge dem beröm, de är ett bra lag som är svåra att bryta ned och matchen lever fortfarande. Det kommer att bli en utmaning på bortaplan.

Andy Robertson är tillfreds över det faktum att The Reds tar med sig en tvåmålsledning till Spanien.

– Vi hade en del chanser i första halvlek och därefter behövde vi bara fortsätta att jobba för att bryta ned dem. Det första målet är alltid viktigt. Vi hade lite momentum, stämningen var otrolig efter det första målet och bar oss mot det andra. Vi hade önskat att göra något mål till men det ville sig inte. Men en hållen nolla och två mål, vi kan inte klaga på det, konstaterade vänsterbacken.

– Det är semifinal i Champions League, om man inte kan ge allt i löpningarna under 90 minuter när ska man då göra det? Vi har spelat med hög intensitet under de senaste matcherna när vi haft ett hektiskt spelschema, men vi har njuter av det vilket jag tror att man kunde se idag. Det är mycket kvar att göra i detta dubbelmöte men vi är nöjda med det vi gjorde här.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer