​Rapport: Seger efter totaldominans!

Bild till nyheten ​Rapport: Seger efter totaldominans!
Liverpool har ett ypperligt utgångsläge inför returen i Spanien efter att ha besegrat Villarreal med 2-0 hemma på Anfield tack vare en styrkedemonstration där spanjorerna inte hade mycket att sätta emot de rödas dominans.

Som förväntat var det Liverpool som omedelbart tog kommandot i matchen genom att etablera ett bollinnehav på offensiv planhalva mot ett gulklätt lag som formerade sig i ett lågt stående defensivt block.

Matchens första hörna blev Liverpools efter sju minuters spel och den resulterade i ett läge för Sadio Mané från nära håll, men anfallaren fick inte riktigt kontroll på bollen och det blev en ny hörna som dock inte resulterade i någonting nämnvärt.

Mané fick en ny chans några minuter senare när Mohamed Salah slog ett inlägg från sin högerkant, men anfallaren misstajmade sitt upphopp och fick bollen rakt i ansiktet vilket gjorde det nästintill omöjligt att styra den mot mål.

Liverpool fortsatte att trycka på i jakten på ett ledningsmål och skapade en del halvchanser med ett Jordan Henderson-skott i stolpen från snäv vinkel och ett skruvat Salah-skott som passerade tätt över ribban, men Villarreal stod emot bra i sin defensiv.

Efter en dryg halvtimmes spel hittade Luis Diaz fram till en felvänd Mané strax utanför straffområdet, senegalesen vände om och avlossade ett skott som gick precis utanför stolpen.

The Reds bjöd sånär på ett magiskt fotbollsmål när Andy Robertson hittade ut till Trent Alexander-Arnold till höger som slog ett volleyinlägg till Salah som avslutade på volley, men skottet med högern gick en bra bit över. Det var Liverpools tolfte chans efter 37 minuters spel, men blott två hade gått på mål.

Med bara minuter kvar av första halvlek fick Thiago lite yta framför straffområdet och spanjoren avlossade ett långskott som höll på att bli ett fantastiskt drömmål, men kryssribban stod i vägen.

Halvleken slutade 0-0 efter 45 minuters spel där Liverpool var det lag som visade anfallsvilja medan ett välorganiserat, om än i stunder maskande, Villarreal lade stort fokus på att ligga rätt i sina defensiva utgångspositioner.

Fyra minuter in i den andra halvleken hade Liverpool en boll i nät efter en hörna som tillslut nått fram till Fabinho, men brassen stod offside och målet blev därför inte godkänt.

I den 53:e minuten gjorde Liverpool det så välförtjänta ledningsmålet! Jordan Henderson fick bollen ute till höger och svingade in ett inlägg, som via en försvarare, nådde hela vägen in i mål vilket betydde 1-0 till hemmalaget.

Ledningsmålet var verkligen förlösande för Liverpool som två minuter senare hade gjort ytterligare ett mål! Salah vände upp utanför straffområdet och petade fram den mot Mané som hann före Rulli i Villarreal-målet och 2-0 var ett faktum.

Efter en dryg timmes spel satte Andy Robertson en boll i nät efter ett inlägg från Alexander-Arnold, men skotten stod offside vilket innebar att målet inte godkändes.

I den 72:a minuten gjorde Jürgen Klopp sina första byten för matchen där Diogo Jota ersatte Sadio Mané medan Jordan Henderson fick lämna plats för Naby Keita.

Med tio minuter kvar att spela bytte Klopp ut Alexander-Arnold och Luis Diaz mot Joe Gomez och Divock Origi.

Slutminuterna var relativt händelsefattiga där Liverpool hade fullständig kontroll över sin tvåmålsledning mot ett Villarreal som inte skapade någonting överhuvudtaget. The Reds kunde därmed räkna hem en 2-0-seger som ger dem en stor fördel inför returen i Spanien.