Senaste nytt inför semin

Bild till nyheten Senaste nytt inför semin
Jürgen Klopp och Jordan Henderson pratade bland annat om Villarreals styrkor och vad det skulle betyda att nå en ny Champions League-final när de mötte pressen inför onsdagens semifinal. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.

Jürgen Klopp 

Om finalförlusten mot Emerys Sevilla i Europa League:

– Jag har inte tänkt på den finalen på länge! Jag tror jag sa efter matchen att vi skulle komma tillbaka. Jag kände verkligen att vi skulle komma tillbaka starkare. Det var tufft att smälta den matchen, vi gjorde en bra första halvlek där vi gjorde ett mål och borde ha gjort ett till.

– Det var match nummer 64 eller något sådant i vad som var en tuff säsong för oss. Man kan inte jämföra matcher, särskilt inte när det gått sex år. 

– Hade någonting varit annorlunda om vi hade vunnit den kvällen? Jag tror inte det. Jag hade älskat att lyfta bucklan den kvällen men man måste lära sig av sådana saker.

Om Villarreal:

– Vi har analyserat dem grundligt, men jag hade stor respekt för Unai Emery och Villarreal redan innan. Jag såg lite från deras match mot Bayern München men sedan dess har jag sett dem mer och de är imponerande.

– Det verkar vara en manager som är väldigt fokuserad på detaljer som förbereder sig för alla olika situationer i en match. De har olika sätt att spela på, pressa på, reagera beroende på resultat. Unai är en världsklassmanager som har gjort ett bra jobb.

– Vårt jobb är att vi ska göra livet så tufft för dem också.

Om när varje match blev en "final":

– Jag tror efter att jag kom tillbaka från Covid-frånvaron. Jag såg matchen mot Chelsea, jag tror att vi mötte Brentford efter det. Vi var 14 poäng bakom men hade två hängmatcher. 

– Då beslutade vi oss för att ge det ett försök. Vi hade en OK säsong fram till dess, men det var inte strålande. Det första vi måste göra är att kvalificera oss för Champions League och det gjorde vi för två matcher sedan tror jag. 

– Varje match är egentligen en final men man kanske inte alltid kan sätta sig in i det tankesättet, men sedan den perioden har vi gjort det. Det kommer inte att förändras förrän någon säger att det inte är värt att kämpa längre.

– Vi hade inga andra val. Vi är där vi är eftersom vi har spelat till oss de resultat vi behövt. Vi behöver inte prata om andra turneringar här egentligen, det är otroligt speciellt att spela semifinal i Champions League.

– Så många tränare och spelare kämpar hela livet utan att vara i närheten av en semifinal i Champions League. Vi möter en tuff motståndare som är som skapta för den här turneringen med sitt spelsätt. 

– Villarreal kan nå finalen för första gången så det betyder enormt mycket för dem, men det betyder lika mycket för oss. Vi vill göra allt för att nå den finalen, det måste vi visa imorgon.

Om Villarreal i ligan vs cuper:

– Jag kan inte säga så mycket om deras form i ligan, men de är sjua i tabellen. De har ganska bra resultat på slutet. De har hittat formen, hade ligan pågått längre hade de nog nått Champions League-platserna igen. 

– Den spanska ligan är väldigt konkurrenskraftig, det är en svår liga att spela i. Unai har visat att han har en plan för varje resultat oavsett om det står 0-0, 1-0 och så vidare. De förändrar sin spelstil beroende på det. Det är precis vad man behöver i cuperna. 

Om vad som krävs för att få med sig ett bra resultat:

– Vi behöver prestera på topp, vi behöver ha en bra stämning på arenan, spelarna och jag måste prestera så bra som möjligt. Men det är inga konstigheter, det är en semifinal, någonting hade varit väldigt fel om det inte hade varit svårt.

Om att 20 spelare har gjort mål denna säsong:

– Det är en fin statistik, jag har aldrig tidigare varit med om att 20 av mina spelare har gjort mål. Det är härligt eftersom.. för mig är en block framför mål lika mycket värt som att göra ett mål, men de räknas inte in i statistiken. Ali har inte gjort, han har väl inte gjort mål denna säsong? 

– Det är bra, det finns olika sätt att vinna matcher på och man måste hitta dem.

Om att inleda på hemmaplan:

– Det här mötet har två halvlekar. En här och en där. Vi vet att, oavsett resultat imorgon, så kommer det att vara en känslosam stämning när vi åker till Villrreal. Det måste vi ska imorgon också.

– Det är fint när man kan spela borta först och sedan skapa en speciell stämning när man har returen hemma, men vem bryr sig? Situationen är som den är. Vi måste se till att alla som befinner sig på arenan presterar till max. Våra supportrar är smarta, de tittar på fotboll och vet att Villrreal är en stark motståndare.

– Det kommer vara perioder imorgon där vi kommer att lida. Jag vet det redan nu, det måste vi vara redo för. Vi behöver inte vara nervösa för det, det är bara så det är. Vi kan skapa problem för dem också. 

– Jag vet inte vilket resultat vi kommer att få med oss, men oavsett resultat så kommer vi ta med oss det till Villrreal och ge allt för att nå finalen.

Jordan Henderson

Om derbysegern:

– Det var en tuff match, ett derby, vi visste att det skulle bli tufft, de kämpar för sina liv och vi om titeln. Det fanns några uppmärksammade situationer i matchen, men det är sådant som händer i derbyn. 

– Vi hade problem i första halvlek, men ju längre matchen led desto mer ytor öppnades upp. De hade sina chanser men i slutändan tycker jag att vi förtjänade att vinna, Luis och Div gjorde stor skillnad från bänken.

Om finalförlusten mot Emerys Sevilla:

– Den kvällen sticker ut för mig, jag minns efter matchen när vi återvände till hotellet, alla ville tillbaka till sina rum och inte prata så mycket med någon annan. Men managern samlade alla i baren där vi spenderade en kväll tillsammans, det kändes som att han visste att det bara var början av någonting speciellt.

– Som spelare är det svårt att känna så efter en sådan förlust, men jag kände direkt att han är en manager som skiljer sig från det jag upplevt tidigare. Den kvällen sticker ut för mig. Han har sedan dess visat att det var just början på någonting speciellt.

Om Villarreal:

– De är ett väldigt bra lag det har man sett både i Champions League och i ligan men det som sticker ut är väl matcherna mot Juventus och Bayern München. Det visar vilken kvalitet de besitter.

– De har en erfaren manager som gjort ett riktigt bra jobb. Det kommer att bli en tuff match, precis som man kan förvänta sig av en semifinal i Champions League.

Om stämningen på Anfield:

– Anfield är alltid speciellt. Europakvällar på Anfield är alltid otroliga. Förhoppningsvis blir det så även imorgon, det tror jag, men vi måste prestera på den nivå vi kan för att få igång publiken.

Om att inte ta saker för givet:

Journalisten lyfte fram ett uttalande från Van Dijk där han sa att man inte ska ta det som sker i klubben just nu för givet.

– Jag kan inte prata för Virgil, men det är väldigt speciellt. Det vi har uppnått som lag under de senaste åren är speciellt. 

– Men det är fortfarande långt kvar till säsongens slut och jag vet hur snabbt saker kan förändras inom fotbollen. Man kan prata om saker vi kan vinna, men det kan vara över på några matcher. Det handlar om att ge allt i varje match och fokusera på en match i taget.

Om Divock Origi:

– Han var briljant när han kom in. Han älskar ett derby! Han är en fantastisk kille, jag kan tänka mig att han är frustrerad över att han inte fått så mycket speltid, men han gör det bästa av den speltiden han får. Han har haft en eller två skador också som inte har hjälpt honom.

– Det är fantastiskt att ha honom här. Han bidrar i omklädningsrummet och på planen. 

Om att motiveras av möjligheten att skriva historia:

– Motivationen för oss handlar om att vinna. Vi kan inte tänka för långt fram i tiden. Om vi vill vinna titlar måste vi vinna varje match, oavsett turnering. Man måste bara fokusera på det hela tiden. Säsongen är full av utmaningar så det gäller att behålla rätt fokus och ge allt. 

– Grabbarna har gjort det under hela säsongen och det måste vi fortsätta med under de kommande veckorna. 

Om att spela en tredje CL-semi på fem år:

– Jag tror att vi samlat på oss erfarenhet under åren som kan vara till hjälp, men det betyder inte att det kommer att bli lätt. Det är alltid speciellt att spela en semifinal i Champions League, det är alltid speciellt att spela på Anfield, det kommer aldrig att förändras.

– Det gäller att använda erfarenheten på rätt sätt, men alla spelare är lika taggade på morgondagens semifinal som den första. Vi måste prestera för att förhoppningsvis nå en final.

Om när han kände att något speciellt var på väg att hända i klubben:

– Så fort managern kom in. Han gav klubben ett stort lyft, man kände det direkt.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer