Origi: Det betyder så mycket för mig

Bild till nyheten Origi: Det betyder så mycket för mig
Derbyhjälten Divock Origi njuter av att bidra till lagets framgångar, särskilt mot Everton.

Som så många gånger förr hittade Divock Origi nätet i ett Merseysidederby. Han säkrade segern med sitt 2-0-mål efter att även ha varit involverad i det så viktiga 1-0-målet som bröt dödläget på Anfield.

– Det är otroligt. Det här är ingenting jag tar för givet, säger anfallaren till Liverpoolfc.com.

– Det är en härlig känsla att få spela fotboll på den högsta nivån och att vinna dessa matcher, det betyder så mycket för klubben, det betyder så mycket för mig.

– Man kan vara glad efter en sådan här match, nu gäller det att lägga segern i ryggsäcken och ta med sig den till nästa match där vi förhoppningsvis kan hålla vårt momentum igång.

2-0-målet kom efter att Origi varit snabbast att reagera på en cykelspark från Luis Diaz.

– När bollen är i luften är den första instinkten för en anfallare att söka sig mot den bortre stolpen eftersom man vet att mittbackarna tittar på bollen och man vet aldrig om bollen får en styrning eller går via målvakten. 

– För mig var det ren instinkt som möjliggjorde ett härligt mål.

Jürgen Klopp berömde sina inhoppare efter segern. Origi berättar vad managern sa i samband med bytet.

– Det var tydligt vad vi skulle göra. Vi jobbar hårt på träning så jag visste att jag skulle gå in på planen och hjälpa laget så mycket jag bara kunde.

– Det var en jämn match så vi behövde det där första målet, när vi väl gjorde det så kunde vi kontrollera matchen.

– Vi mötte ett lag som spelade med stort hjärta, de ville komma hit och ta tre poäng, så det känns verkligen bra att vi gjorde jobbet, nu ser vi fram emot de kommande matcherna.

– För mig som spelare handlar det om att vara redo, jobba hårt för att ta igen det man kanske missar utan speltid och sedan komma in och försöka att bidra.

– Man vet aldrig vad som händer innan en match spelas, man måste bara förbereda sig så bra som möjligt för att kunna komma in och njuta av matchen. Det var vad som hände här och det känns bra att hjälpa laget med ett mål.

Inom loppet av åtta dagar har Liverpool nu besegrat Manchester City, Manchester United och Everton. Härnäst väntar den första av två matcher mot Villarreal i Champions Leagues semifinal.

– Helt ärligt så njuter vi av varje match vi spelar. Vi har jobbat så hårt för att ta oss hit och nu handlar det om att njuta av det och förbereda oss så bra som möjligt.

– Vi ska spela så många viktiga matcher, det finns ingen härligare känsla än det. Ingenting har varit lätt fram till idag, vi har tagit oss an utmaningen och klarat av det bra. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer