Nöjd med effekten av bytena

Bild till nyheten Nöjd med effekten av bytena
Jürgen Klopp pratade mycket om Liverpools förbättringar i andra halvlek när han mötte pressen efter 2-0-segern mot Everton.

Liverpool bjöd inte på någon vidare fotboll under de första 45 minuterna av det 240:e Merseysidederbyt, men taktiska direktiv i pausvilan och ett dubbelbyte efter en timmes spel innebar förbättringar som räckte till vad som i slutändan blev en relativt säker seger.

Jürgen Klopp fick på sin presskonferens efter matchen en fråga om bytena hade stor påverkan på spelet.

– Ja! Det är vad byten borde ha och jag är väldigt glad över hur våra inhoppare har agerat under säsongen. Det handlar om rätt inställning, att vara redo. Hendo kom in sent men var exceptionellt bra och Luis (Diaz) och Divock (Origi) var involverade i målen - det hjälper självklart i en fotbollsmatch, särskilt när man spelar mot ett så pass lågt försvar.

– Vi var inte så bra i första halvlek, det erkänner jag gärna, vi spelar inför publik så alla såg nog det. Det var inte bra, men i paus stod det 0-0 och vi hade goda chanser till förbättring genom enkla budskap. Sedan vann vi, vilket känns bra.

Tysken ombads utveckla resonemanget kring att ge spelarna enkla budskap i paus.

– Det finns en yta dit man önskar att nå för att göra mål, bakom backlinjen. Jag tycker inte att vi var där överhuvudtaget i första halvlek. Vi spelade runt deras lag. Det är svårt, vi hade 82 procent bollinnehav. Det är svårt, särskilt med det kontringshot de hade. Anthony Gordon är uppenbarligen en stor talang med mycket speed som skapade problem för oss.

– Vi visade en specifik situation och stoppade den åtta gånger för att visa vad vi kunde ha gjort annorlunda. Det handlade om farthöjningar, att hitta rätt ytor, löpa in bakom backlinjen och slå chippade passningar in bakom. 

– Vi spelade runt och när vi väl spelade in bollen hade de fler spelare än oss just där. Det kan hända när man spelar mot ett lågt block, att man får för många spelare bakom bollen. Vi hade många som kunde slå passningarna men inte så många som kunde ta emot dem. Man behöver ta löpningar även utan boll, vilket vi inte gjorde tillräckligt ofta i första halvlek.

– I fotboll finns det alltid en förklaring för de saker man inte gör så bra - det är det som är bra. Vi förbättrade oss och med bytena vi gjorde tänkte vi att vi kunde skapa lite extra problem med ytterligare en central anfallare. 

– Om Div och Mo (Salah) inte ser den situationen (vid 1-0), passar bollen, fortsätter spelet, chippar den mot bortre stolpen mot Robbo som nog för första gången i matchen dök upp där, då hade vi kanske suttit här och pratat om en 0-0-match. Man behöver sådana stunder, det är upp till grabbarna. De ska ha beröm för att de hittade en lösning. 

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer