– Måste vara redo på stenhård kamp

Bild till nyheten – Måste vara redo på stenhård kamp
Jordan Henderson är, i matchprogrammet inför derbyt, tydlig med att det inte går att titta på tabellen och tro att det ska bli en lätt match för Liverpool när Everton gästar Anfield. När det är dags för lokaluppgör är det bara att glömma allt som hänt under säsongen fram till nu och se till att man gör sitt yttersta i 90 minuter.

Liverpools lagkapten uppmanar både fans och medspelare att inte titta i tabellen och tro att det är en match mellan ett "topplag och ett bottenlag" som väntar på Anfield i helgen. Snarare måste allt fokus vara på att det är ett stenhårt derby mellan två lag som desperat jagar sina poäng. 

– Derbyt är alltid ett speciellt tillfälle, så förhoppningsvis kommer det att leva upp till förväntningarna, konstaterar Hendo. 

– Som alltid förväntar vi oss en otroligt tuff match mot ett Everton-lag som har sina egna anledningar till att slåss om varje poäng.

– Och till alla som använder ligatabellen som en mätare för vad som kommer att hända i den här matchen, ni borde tänka om.

– Jag har spelat i tillräckligt många av dessa matcher för att veta att ingenting är vunnet på grund av vad som har hänt tidigare. Allt handlar om hur du presterar på den specifika dagen.

– Jag känner Frank Lampard väl från den tid vi tillbringade tillsammans med England så jag är väl medveten om vilken typ av drivkraft, passion, kunskap och erfarenhet som han kommer att ha tillfört Everton och på senare tid tycker jag man ser att kämparglöden börjar betala sig också. 

– Det här kommer att bli ett riktigt derby med allt som hör till så vi måste vara beredda på det som lag för allt annat kommer inte att vara tillräckligt bra.

– Klart vi ska gå in i matchen och vara boostade av våra senaste prestationer men vår vilja att vinna måste vara lika stark som den skulle vara om vi inte hade vunnit en match på flera veckor, fortsätter Hendo. 

Kaptenen förväntar sig att alla spelare är beredda att ge allt för laget.

– Det är inte så att jag ifrågasätter vår mentalitet, snarare att jag bara förstärker den. Varenda spelare i den här gruppen ger redan sitt yttersta och förtjänar all beröm i världen för det.

– Oavsett vilket sätt vi utmanas på, i ligan eller i Europa, har alla spelare visat att vi besitter egenskaper som krävs för att vinna fotbollsmatcher. Så jag ber inte om något annat. Det handlar helt enkelt bara om att vi ska vara mentalt redo att leverera mer av samma vara. 

– Om vi gör det kommer vi naturligtvis inte att garanteras någonting, men våra chanser att få ett positivt resultat kommer vara stora.

– Jag vet hur desperata våra supportrar är för att vi ska göra det bra i den här matchen och jag kan försäkra er att känslorna i vårt omklädningsrum är exakt desamma, avslutar han. 

Tror ni Jordan Henderson startar? Eller vilket mittfält tror ni Klopp väljer mot Everton?

Logga in och kommentera!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer