Richards val till Player of the Year

Bild till nyheten Richards val till Player of the Year
Micah Richards lyfter fram en spelare han menar är underskattad som sitt val av årets spelare säsongen 2021/22.

Säsongen går mot sitt slut och därmed tar diskussioner om diverse utmärkelser som årets spelare och säsongens lag fart. 

Den tidigare Premier League-spelaren och numera tv-experten Micah Richards tycker att Sadio Mané bör uppmärksammas som säsongens bästa spelare.

Mané har visat prov på storform under den andra halvan av säsongen, stärkt av framgångarna med Senegal där han blev hjälte både i de Afrikanska mästerskapen och play off-spelet till VM.

Anfallaren har gjort 19 mål för Liverpool denna säsong om man räknar in samtliga turneringar.

– Jag lämnade arenan (efter FA-cupsemifinalen) och hade fattat mitt beslut: om jag hade röstat i PFA Player of the Year awards hade jag röstat på Mané. Jag vet inte varför men jag tycker inte att han får den uppskattning han förtjänar med tanke på hur bra han faktiskt är, skriver Richards i Daily Mail.

– Låt mig säga så här: Om Dennis Bergkamp hade gjort en assist likt den Mané gjorde till Mohamed Salah i 4-0-segern mot Manchester United hade man sett många videos cirkulera fortfarande. Det var helt otroligt!

– Det är vad Mané gör: han har ett stort inflytande i matcherna. Salah får, förståeligt, alla rubriker och jag tror att många kommer att välja honom som säsongens bästa, det är inget konstigt att han är favorit till utmärkelsen. Men sett till den stora bilden tycker jag Mané går före.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer