– Bra att Neville bad om ursäkt

Bild till nyheten – Bra att Neville bad om ursäkt
Manchester Uniteds Hannibal Mejbris agerande - och Gary Nevilles reaktion - blev ett diskussionsämne efter Liverpools överkörning av sin rival.

När Liverpool hade en stor och betryggande ledning i slutet av matchen mot Manchester United gjorde de sistnämnda ett byte där Hannibal Mejbri kom in på planen. Den unge spelaren var väldigt aggressiv och hade kunnat dra på sig mer än det gula kort han fick på några få minuters speltid.

Tv-experten Gary Neville berömde spelarens aggressivitet, men gick senare ut och bad om ursäkt och konstaterade att kommentaren var oprofessionell. 

Händelserna kom på tal på Jürgen Klopps presskonferens inför söndagens match mot Everton.

– Neville bad med rätta om ursäkt för den kommentaren. Men jag förstår vad han menar. Man vill se aggressivitet från spelarna, men det är skillnad på att vara aggressiv och sparka motspelare. Att sparka motspelare är inte rätt, sa Klopp.

– Aggressivitet i fotbollen innebär att man inte är rädd för att bli skadad, det handlar inte om att skada motspelare. Men jag lägger ingen skuld på den unge spelaren. Han kom in i slutet av matchen, tempot var högt och han ville visa framfötterna. Han kom in sent i några situationer, men det är lugnt.

– Aggressivitet i fotboll är bra, men man kan inte lösa sina egna problem genom att skada motspelare. Jag har aldrig förstått de som tänker så. Jag har spelat 325 matcher och utan aggressivitet och fysisk närvaro skulle jag inte ha spelat någon, det var den enda styrkan jag hade.

– Men samtidigt måste man ha respekt för motståndarna. Saker kan hända i fotboll. Det går snabbt, men det ska inte vara så att man inte bryr sig om motspelarna.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer