– Största skillnaden är intensiteten

Bild till nyheten – Största skillnaden är intensiteten
Luis Diaz har delat med sig av sina tankar kring hur det har varit att anpassa sig till den engelska fotbollen sedan övergången från Porto.

Luis Diaz imponerade omedelbart som Liverpool-spelare efter flytten från Porto i januari och har sedan dess fortsatt på den fina inslagna vägen.

Anfallaren har hyllats från alla håll och kanter för hur snabbt han anpassat sig till sin nya klubb. Till klubbens officiella kanaler har han pratat om just hur han upplevt anpassningen.

– Den största skillnaden som man märker är intensiteten i matcherna, säger Diaz.

– Det svåraste för mig har nog hittills varit att förstå taktiken och att jag måste vara en del av försvarsspelet också. Men jag tycker att jag behärskar den delen av spelet också, jag lärde mig mycket under min tid i Porto. Men jag kommer att fortsätta att utvecklas här också.

– Jag är väldigt glad över att vara här i denna klubb och att jag har kommit in i allt så pass bra. Att få dela omklädningsrum med dessa stora idrottare och även managern, är ren njutning för mig.

– Det allra viktigaste för mig är att hjälpa laget och fortsätta på samma sätt som jag börjat. Jag ska jobba så hårt som möjligt på träning för att uppnå stora saker här, vilket är vad jag vill göra.

När Liverpool visade intresse för Diaz var det självklart för honom vad han ville göra.

– Självklart, det är uppenbart hur stor den här klubben är och hur mycket kvalitet som finns är, så jag ville verkligen skriva på för klubben.

– Managern? Otrolig! Det är ett ord jag kan använda för att beskriva honom efter den korta tid vi arbetat tillsammans. Han är väldigt ödmjuk, har fötterna på jorden och är lugn. Han försöker se till att alla spelare är glada, vilket för mig är väldigt viktigt.

– I början pratade han mycket om vad jag hade gjort fram tills dess, han ville förmedla att det handlade om att jag skulle fortsätta att göra det jag har gjort tidigare.

– Han ville få mig att förstå att jag presterat riktigt bra och att jag skulle fokusera på att fortsätta på samma spår, att spela fotboll med glädje samtidigt som jag implementerar taktiska aspekter och instruktioner till mitt spel.

Det dröjde inte länge innan Diaz fick fira sin första titel som röd. Mindre än en månad efter att han genomfört flytten var han med och vann Ligacupen. Det kan fortfarande bli så mycket mer, med bara veckor kvar av säsongen jagar Liverpool en historisk kvadrupel.

– Vi vet att det krävs att vi i princip vinner varje match från och med nu och fram till säsongens slut, vi är medvetna om att felmarginalen är obefintlig. 

– Varje turnering är unik, varje titel är unik och varje match är unik. Vi tar oss an varje match som om de vore finaler och vi vet vad som krävs av oss.

– Om och när tränarstaben behöver mig kommer jag att vara redo, precis som vilken annan spelare som helst som blir uttagen i startelvan. 

– Jag hoppas att jag kan fortsätta på samma spår, spela bra och prestera på rätt sätt så att det går bra för laget. Jag är här för att hjälpa, avslutar anfallaren.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer