– Hendo satte tonen

Bild till nyheten – Hendo satte tonen
När Andy Robertson summerar segern mot Manchester United lyfter han särskilt fram lagkapten Jordan Hendersons arbetsinsats.

Under de senaste veckorna har Jürgen Klopp haft en i princip helt skadefri trupp till sitt förfogande vilket inneburit ökad konkurrens om platserna i startelvan. På mittfältet har Naby Keita visat prov på strålande form och till och från startat före Jordan Henderson.

Mot Manchester United var det dock Henderson som tog plats bredvid Fabinho och Thiago på mitten. Andy Robertson berömmer lagkaptenens insats.

– Hende satte tonen under de första fem minuterna. 10 minuter med hans press och höga energi, sedan tror jag att alla bara följer efter. Det är vad en lagkapten gör och Hendo har gjort det många gånger för oss, han gjorde det igen denna gång, säger vänsterbacken till Liverpoolfc.com.

– Jag tror att hans energi smittade av sig på oss alla. Den stående ovation han fick tycker jag att han förtjänade.

– Men om jag ska vara ärlig så tycker jag att samtliga spelare förtjänade en stående ovation, jag tycker att laginsatsen var fantastisk.

– Mittfältstrion jobbade så hårt. Thiago är en speciell spelare och han presterar exceptionellt bra just nu, han måste fortsätta så. Han spelade på en väldigt hög nivå, men jag tycker även att Fab och Hendo stack ut med sitt hårda arbete och bollvinster.

För Liverpool står väldigt mycket på spel under den närmsta tiden, de har fortfarande chansen att ta hem en historisk kvadrupel. I media har det handlat en hel del om huruvida spelarna kan hantera den press som följer av det faktum att varje match framöver är en final, men Robertson menar att de stortrivs.

– I det här läget, om man inte kan njuta av det vi kämpar för och försöker uppnå, då tror jag att man har fel jobb.

Skotten vill inte överdriva betydelsen av överkörningen mot Manchester United.

– Det är bara tre poäng, vi går vidare nu, till helgen har vi en ny enormt viktig match i ligan.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer