Salah slaktar rekord på rekord

Bild till nyheten Salah slaktar rekord på rekord
Liverpool nr 11 är den första spelaren någonsin att göra fem mål mot Man United under en och samma Premier League-säsong. Men det stannar inte där...

Mo Salah smällde in ett hattrick när Liverpool krossade United på Old Trafford med 5-0 i oktober.

177 dagar senare slår han alltså till med två nya mål i 4-0-viktorian på Anfield.

Det har såklart ingen annan spelare lyckats med tidigare.

Det ger totalt 9-0 över två ligamatcher mot United och det är inte bara nytt klubbrekord utan även den största målkvoten i ligan mellan två rivaler

I mötet i oktober låg Salah även bakom assisten till Naby Keitas öppningsmål och igår kväll en läcker framspelning till Luis Diaz öppningsmål.  Det innebär att han är blott den andra spelaren i Premier League-historien att både göra mål och assistera i två matcher mot United under en och samma säsong.

I modern tid är alltså 0-9 i dubbelmöten Man Uniteds värsta svit under en och samma säsong. Men faktiskt inte den allra värsta. Säsongen 1892/93 åkte "de röda djävlarna" på 0-11 över två matcher mot Sunderland, men det var under perioden som klubben gick under namnet Newton Heath. 

Mo Salah är förresten uppe i totalt 30 mål i liga- och cuper och leder Premier Leagues skytteliga med 22 mål, fem före Tottenhams Son Heung-min.

Så vad passar väl bättre än att summera artikeln med denna läsarbild från ett elskåp i Haninge kommun i morse...


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer