​– En perfekt kväll för oss

Bild till nyheten ​– En perfekt kväll för oss
Jürgen Klopp var mer än nöjd med det mesta han fick se av sitt lag i 4-0-segern mot Manchester United.

Liverpool tog ledningen mot Manchester United redan fem minuter in i matchen på Anfield och därefter gjorde Sadio Mané ett mål och Mohamed Salah två vilket säkrade en ny kross mot rivalen från Manchester.

Detta hade manager Jürgen Klopp att säga när han mötte pressen efter matchen:

Om nivån på sitt lags insats:

– Hög nivå, såklart, det var viktigt. Vi inledde matchen bra och avslutade den väldigt bra. Däremellan hade vi en period där vi behövde anpassa oss till de förändringar i press och organisation som motståndaren gjorde.

– Jag har sett det så många gånger tidigare där ett lag leder med 2-0 och är mycket bättre, sedan kommer pausvilan och motståndaren kommer ut och går för det. I början (av andra halvlek) hade United några passningar framför vår box och fick en hörna. Det gav dem känslan av att de skulle fortsätta att spela på det sättet och vi hittade inte en omedelbar lösning, men när vi hittade igenom den första linjen och kunde vända upp på mitten igen kontrollerade vi matchen på nytt.

– Så ja, det var en högklassig insats, absolut.

– Jag tycker verkligen att, folk kanske säger att jag är besatt av kontringspress, men vår kontringspress var på en helt ny nivå. Vi tappade bollen men motståndarna kunde inte få momentum tack vare vår press. Det var inte lätt att möta oss ikväll, definitivt inte.

Om vad som var hans favorithändelse i matchen:

– Jag tror att de flesta skulle svara, trots att det var ett viktigt och bra resultat för oss, den sjunde minuten när vårt folk visade klassen. Hela arenan tillsammans visade klassen. Vi hörde om det igår, det finns så mycket som är viktigare i livet än fotboll. Vi alla känner för Cristiano och hans familj. Det var min favorithändelse i matchen, men andra fotbollsmässiga stunder var också fantastiska.

– Mo gjorde två mål, spelade fram till det första. Luis spelade fram till Sadios mål och gjorde mål efter passning från Mo. Diogo kom in och spelade fram till Mo:s andra. Det kunde inte ha varit bättre.

– Thiago gjorde en bra match. Det är den kvaliteten han har. Med kvalitet följer ansvar, så om man är bra så bör man spela bra också. Det var vad han gjorde ikväll, återigen. Det finns inte mycket att klaga på. Det var en perfekt kväll för oss, vi tar inte sådant här för givet.

– Det fanns en del situationer där vi inte pressade dem som vi brukar, när Rashford kom in bakom vår backlinje och Robbo behövde rädda oss. Det var tydligt att om vi inte hade varit så bra i vårt presspel så hade vi inte gjort en så sensationellt bra match, jag tror verkligen att United kunde haft en bättre match. Men eftersom vi var extremt bra så blev det inte så för dem.

Om bytet av Thiago berodde på skada:

– Hans shorts gick sönder! Jag såg det inte, men han sa det till mig efteråt, jag trodde att det var någonting annat, men han är helt fine.

Om nio mål mot United i Premier League denna säsong:

– Jag är inte här för att förödmjuka motståndare eller så. Det är inte anledningen. Vi gjorde vad som krävdes och vann matcherna, så är det. United är i en tuff situation, se på elvan ikväll, de spelade utan deras mittfältare, jag tror inte att McTominay var redo för spel utan bara var med för syns skull.

– När man är i en tuff situation får man ofta ytterligare smällar och Paul (Pogba) tvingades kliva av. Sedan är det inte, oavsett om det är derby eller ej, lätt att spela mot oss.

– Jag tänker inte på 9-0, det är något för supportrarna, om de vill fira 9-0 så kan de göra det, men det är inget för mig. Vi ville ha tre poäng och om vi hade vunnit med 1-0 två gånger om hade jag känt samma sak. Jag vet att detta inte kommer att vara för evigt, de kommer att slå tillbaka, de kommer att komma tillbaka, klubben är för stark, men just nu, ikväll, då var vi för bra, det är sant.

Om han kunde njuta av insatsen:

– Njöt jag vid ställningen 2-0 i halvtid? Nej. Ja, jag njöt av specifika stunder men 2-0 är faktiskt inte mitt favoritresultat. Det är bättre än många resultat, men det hände igen, de kom ut och spelade helt annorlunda eftersom de tog av Phil (Jones) och satte in (Jadon) Sancho och spelade ett annat presspel.

– När vi anpassade oss till det så älskade jag matchen igen. Det var inte så att jag kände att det var avgjort vid 2-0, inte alls.

Om han kommer att titta på Man Citys match mot Brighton:

– Det är inte så troligt, City kan vi komma att möta igen, men Brighton ska vi inte möta igen, så det är inte så troligt. Förhoppningsvis har jag någonting annat att göra som är rimligare.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer