När kommer Salah ur måltorkan?

Bild till nyheten När kommer Salah ur måltorkan?
Veckans Speltips vänder sig till medlemmar och följare som gillar att betta på Liverpool i synnerhet och på fotboll i allmänhet.

Mohamed Salah har haft några riktigt fantastiska säsonger i Liverpooltröjan. Han har varit en stark bidragande faktor till lagets framgångar under de senaste åren.

Som om inte det räcker har han vunnit skytteligan hela två gånger och börjar närma sig en tredje gång, något som endast Alan Shearer, Thierry Henry och Harry Kane har lyckats med tidigare.

Under den senaste tiden har dock effektiviteten stagnerat framför kassen och han har inte gjort ett enda mål under sina senaste 8 matcher. Det är vad man kan kalla för en rejäl målsvacka, inte minst för en skyttekung av denna rang.

Senaste gången han tryckte in bollen i nät var mot Brighton den 12 mars. Det skedde dessutom från straffpunkten. När det gäller mål från "öppet spel" får man gå så långt tillbaka som till 3-1-segern hemma mot Norwich den 19 februari.

Därmed har nu en dryg månad passerat sedan det förra nätrasslet och frågan alla ställer sig är: Kommer han få fart på målskyttet igen när nu Liverpool slåss om att vinna både Premier League, Champions League och FA-cupen?

Påverkats av alla skriverier

Salah har haft en tuff vårvinter. Kontraktsförhandlingarna med Liverpool har varit segdragna och det är ännu inte klart huruvida han faktiskt kommer att spela i klubben under nästa säsong, även om han står under kontrakt till den 30 juni 2023.

Detta har skapat stort rabalder på marknaden, men även från fansen som vill ta del av betting. Här satsar de på vilken klubb han ska spela i nästa säsong och går fram och tillbaka huruvida sannolikheten talar för Liverpool eller någon annan klubb.

Som om inte det räcker förlorade han – tillsammans med resten av det egyptiska landslaget –  finalen i Afrikanska mästerskapen mot Sadio Manés Senegal. En dryg månad senare förlorade de även VM-platsen mot samma nation, något som förmodligen har påverkat honom mer än han är villig att erkänna.

Tidningar och övriga sociala medier har heller inte varit särskilt snälla mot honom. De ifrågasätter om han fortfarande är kapabel att prestera på den allra högsta nivån, vilket kan påverka en fotbollsspelare rejält. Liverpools tränare Jürgen Klopp har till och med gått ut och sagt att det är klart att skriverierna påverkar honom på ett negativt sätt.

Leder skytteligan med en marginal

Alla kan dock ha en formsvacka. Få andra spelare i världsklass har kunnat presterat på regelbunden basis under en längre tid och det är en naturlig del av fotbollen. 

Därmed är det inget konstigt att Mo Salah inte har lyckats göra mål på 8 matcher, även om det blir mer och mer oroande för match som går i det hektiska spelschemat fram till maj.

Han leder fortfarande skytteligan i Premier League med marginal. Hittills har han nätat hela 20 gånger och närmaste konkurrent har gjort 17 (Tottenhams Son Heung-Min).

När bara sju ligaomgångar återstår är sannolikheten fortfarande stor att "The Egyptian King" kan ta hem guldskon när säsongen summeras.

Och att han närsomhelst är tillbaka i den världsklass som vi är vana att se honom.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer