Senaste nytt inför United

Bild till nyheten Senaste nytt inför United
Jürgen Klopp har mött pressen inför tisdagens match mot Manchester United på Anfield. Han pratade om två av världens största klubbar, känslan inför att ta sig an Rangnick och vad som fått Sadio Mané att lyfta på slutet.
Om rivaliteten mellan Manchester United och Liverpool

– Såklart första matchen man letar efter i spelschemat, men sen tyvärr i England så vet man aldrig med tv-bolagen när matcherna väl kommer att spelas…

– Har man dessutom spel i cuperna på våren är detta matcher som kan kastas om hur som helst.

– Men det är kanske hela världens två största klubbar. Massiv historia. Stora matcher historiskt och stora matcher sedan jag kom. Tog tid innan vi vann där (på Old Trafford) och kanske behövde vi ’lära oss’ att vinna där. Nu ska vi mötas för 13:e gången sedan jag kom så nu bör vi veta vad vi ska göra.

Hur tuff är matchen som väntar?

– Extremt viktig match för både oss och dem. United vann senast och måste fortsätta vinna om de ska uppnå sina mål. Dörren för Champions League står öppen för dem efter helgen.

– De måste gå för att ta poäng mot oss nu. Men det ska vi förvänta oss när vi möter ett lag som United. Vi förväntar oss 95 minuter av hård kamp.

Om relationen till Rangnick och att möta honom för första gången utanför Tyskland

– Jag skulle väl säga att vår relation är ’on hold’ tillsvidare, sa Klopp och skrattade.

– Vi respekterar varandras jobb (tränare för stora konkurrenter) men detta är inte Klopp vs Rangnick. Jag tycker han gjort ett fint jobb där sen såklart är där stor press på att du ska leverera resultat när du tränar ett lag som United. Så ska det vara.

– Men han har gjort bra saker. Förbättrat tydliga saker. Men vi tänker inte på vem som tränar dem. Vi tittar på hur laget har spelat och gör vår förberedelse utifrån det. Troligen är det inte tränaren som avgör matchen med ett mål i sista sekunden…

Om Salahs målmässiga svacka men chansen att få fart på det mot United

– Vi har redan pratat om vilken press som varit på honom hela säsongen (med både klubb- och landslagsspel). Det finns inget att diskutera kring hans prestation nu. Han var fantastisk mot City. Jag gillade hans match mycket där. Varit lite otur senaste matcher (att målen inte kommit) men inget alls vi oroar oss för. Varit nära nog flera gånger så chansen (där han gör mål) kommer säkert att komma när som helst.

Coachar man på ett annat sätt när en spelare har en tuffare period?

– Jag ser varje dag i träning att han är fantastisk. Skulle jag av någon annan anledning känna att något var fel kan man säkert göra något eller sätta sig ner och prata igenom saker. Men allt vi ser är bra. Vi pratar om hur han ska ta sig an nästa motståndare bara. Precis som vanligt.

Matcher hela tiden – lättare ladda om när stormatch väntar?

– Inte direkt. Men visst, man laddar säkert alltid lite, lite extra för en av de största matcherna på säsongen. En massiv match för oss. Så fokus kommer inte vara ett problem i alla fall.

– Men sedan januari så har vi knappt hunnit träna på ett sätt där man förbereder stora förändringar. Vi är vana vid att matcherna kommer hela tiden.

– Du får ofta en renodlad träning (resten är olika typer av rehab) inför match med hela ditt lag. Då har vi den till att gå igenom detaljer. Det blir inte att du spelar 11 mot 11 och försöker efterlikna hela motståndet. Men du tittar på små, specifika delar du kan utnyttja.

– Jag hade såklart föredragit mer tid till rehab, mer tid till att planera. Men är man framgångsrik i flera cuper så finns inte den chansen… Det får vi acceptera.

– I en drömvärld hade vi såklart velat stanna upp och fira och njuta av en framgång (semifinalvinsten till exempel). Men spelarna vet att det inte funkar att man kan sväva iväg. Samtidigt har 3-4 lag i ligan samma situation. Du kan inte laborera och förändra särskilt mycket mellan matcherna då. Du måste jobba utifrån de ramar du har.

Om mittfältet som var så bra mot City – och svårighet att ta ut nästa startelva

– Vi har flera alternativ nu. Vissa spelare av riktigt hög kvalitet får inte ens plats på bänken. Det är fantastisk situation vi är i just nu. Vad vi än når denna säsongen är det för att ALLA spelare har gett sitt yttersta. Kvalitén på träning är helt fenomenal. Alla ska ha credit för vad de bidrar med. Men det blir tuffa beslut för mig inför varje match.

– Jag kan inte spela på mittfältet själv så jag får försöka tänka ut vilka jag tror är bäst för varje match. Nu har vi lyxen att väga in hur mycket de spelat (fysisk belastning) och hur kan vi hitta optimala lösningar för varje respektive motstånd. Det är en lyx vi har nu med flera alternativ och jag hoppas ha det svårt att välja hela säsongen, för det betyder att alla är tillgängliga.

Om Sadio Manés roll centralt och hur Luis Diaz ’hjälpt’ honom till en ny nivå

– Jag har haft Sadio i sex år och jag kan lova att han knappast behöver press från andra för att höja sig. Jag har alltid litat på honom i alla matcher och han har presterat på en extremt hög nivå. Så man kan inte säga att Luis specifikt gett Sadio ett lyft. Sen att Sadio varit fantastisk centralt, absolut. Men jag har alltid vetat att han är fantastisk i alla offensiva roller.

– Sadio, precis som Mo, har haft lite tufft med alla matcher, resor m.m. och om du inte kan använda dina sista procent med all fysiska fördelar som dessa spelare normalt har kan du tappa lite av din edge. Men jag kände och såg på träningarna inför City att ’wow’, han verkar vara tillbaka på sina högsta nivå och vilken insats.

– Han var helt otrolig både framåt och bakåt. Hjälper oss defensivt och offensivt och målet som kommer (2-0) kommer bara om din fysisk är helt, helt perfekt.

– Sen är det klart att Diaz bidrar till alla offensivt genom att vara ett hot och öppna för övriga.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer