​Rapport: Klart för ny final!

Bild till nyheten ​Rapport: Klart för ny final!
Liverpool stod för en magisk första halvlek på Wembley där de spelade ut Manchester City helt och hållet. De tre målen de gjorde då räckte till seger trots en andra halvlek där de släppte in två mål. Det blev nerv i slutminuterna men The Reds lyckades säkra en välförtjänt seger.

Liverpool hade bäst inledning på matchen och lyckades etablera sig på offensiv planhalva tack vare effektiv press som skapade problem för Manchester City i uppbyggnadsspelet.

Tio minuter in i matchen tog Liverpool ledningen! En välslagen hörna från Andy Robertson nådde den stekhete målskytten Ibrahima Konate som med en hård nick gjorde 1-0.

1-0:

Manchester City hade inte alls mycket att säga till om och i den 17:e minuten utökade Liverpool ledningen till 2-0 efter ett grovt misstag av reservkeepern Zack Steffen som drällde med bollen, något som Sadio Mané utnyttjade genom en intensiv press och en glidtackling som forcerade bollen i nät.

2-0:

Den andra delen av första halvlek innehöll få målchanser men Liverpool hade full kontroll över matchen mot ett City som inte gick att känna igen.

I halvlekens sista minut bjöd Liverpool på ett drömanfall som resulterade i 3-0! Thiago och Trent Alexander-Arnold kombinerade framför straffområdet, Thiago hittade sedan fram till Mané med en magisk chippad passning, Mané i sin tur drog till på volley förbi Steffen i Citys mål.

3-0:

Efter den första fantastiska halvleken släppte Liverpool in ett mål direkt efter paus. Gabriel Jesus dribblade sig fram i straffområdet och hittade fram till Jack Grealish som dunkade upp bollen i nättaket.

3-1:

Trots Citys tidiga reducering lyckades Liverpool lugna ned spelet snabbt och återta kontrollen.

I den 70:e minuten skapade City sin andra riktigt farliga målchans för halvleken när Van Dijk inte hann upp i offsidelinjen vilket möjliggjorde att Jesus frispelades, anfallaren lyckades dock inte överlista Alisson som stod för en fin räddning.

En snabb Liverpoolomställning gav Mohamed Salah en jättechans att näta efter en slarvig hemåtnick av Zinchenko, men Salahs avslut med högerfoten blev misslyckat.

Efter 73 minuters spel gjorde Jürgen Klopp sitt första byte: Jordan Henderson ersatte Naby Keita.

Med sex minuter kvar lämnade tvåmålskytten Mané och Diaz plats för Diogo Jota och Roberto Firmino. Några minuter senare fick matchens bästa spelare, Thiago, kliva av mot Curtis Jones.

Det var relativt lågt tempo under avslutningen på matchen vilket Liverpool var mycket bekväma med då de inte hade några som helst problem med att hindra City från något offensivt tryck. I den sista ordinarie minuten dribblade sig dock Riyad Mahrez ta sig in i straffområdet och avlossa ett skott som via Alisson nådde Bernardo Silva som gjorde 3-2.

3-2:

I och med Citys 3-2-mål blev det några riktigt nerviga slutminuter där Liverpool tvingades stå emot en sista push av City, de lyckades dock hålla ledningen intakt och kunde fira en finalplats när Oliver höjde armarna i luften och blåste av matchen.

FA-cupen, semifinal

Liverpool - Manchester City 3-2 (3-0)

Målen: 1-0: (10) Konate (Robertson), 2-0: (17) Mané, 3-0 (45) Mané (Thiago), 3-1: (47) Grealish (Jesus), 3-2: (90) Silva

Domare: Michael Oliver

Skott: 10-11

Skott på mål: 6-7

Bollinnehav: 49%-51%

Passningar: 489-506

Passningsprecision: 78%-82%

Fouls: 15-12

Gula kort: 2-3