Senaste nytt inför Man City

Bild till nyheten Senaste nytt inför Man City
Jürgen Klopp diskuterade bland annat det hektiska spelschemat, om han och Pep Guardiola fortfarande kan överraska varandra och varför han gjorde sju förändringar i startelvan mot Benfica när han mötte pressen inför lördagens FA-cupsemifinal. Här kan du ta del av vad som sades på presskonferensen i video- och textform.
Jürgen Klopp om spelschemat:

Journalisten frågade hur de ska hantera att möta Newcastle lunchtid lördagen efter att ha mött Villarreal i semifinal på onsdagen och därefter möta dem igen tisdagen efter Newcastle-matchen.

– Det är ett vanligt problem. Det är vad jag sagt många gånger, det är normalt i den perioden. Det är första gången vi har gått så här långt i flera turneringar så det är vårt problem.

– Men det (några timmar extra vila om Newcastle-matchen senarelades) hade gjort stor skillnad. Vill man ge oss problem lägger man en match 12:30 (lokal tid). Jag kan inte förstå det, jag förstår varför folk vill se en match mellan Liverpool och Newcastle men jag förstår inte varför ett lag ska ha en fördel eller så.

– Jag tycker verkligen att ligan och tv-bolagen måste åtminstone försöka att hjälpa till, jag har inte hört någonting om det ännu. Ingen från BT har kontaktat mig än. Det hade nog varit rätt att flytta matchen lite.

Om de kan ha en fördel med tanke på Citys tuffa match mot Atletico Madrid:

– Jag vet inte. Jag såg inte hela matchen, jag såg lite highlights efter matchen. Vi hade det förra veckan med en bortamatch innan, det är intensivt med resande. Om det ger oss en fördel, det vet jag inte.

Om lagen fortfarande kan överraska varandra:

Journalisten påpekade att båda matcherna i Premier League slutat 2-2.

– Jag skulle inte säga överraska, vi tänker väldigt mycket inför dessa matcher, vilket man måste göra.

– City var riktigt bra förra veckan och vi nådde inte vår högstanivå. Jag skulle vilja se en match där vi spelar vår bästa fotboll, det hade varit trevligt. Grabbarna gjorde mycket bra saker i matchen, men det fanns delar vi kunde ha gjort bättre.

– Det är en cupmatch, om det blir 2-2 igen då ska det spelas förlängning och straffläggning, det hade varit galet om det går hela vägen dit.

– Jag gillar det här, jag vill spela 12 matcher till denna säsong, det är tufft, men det är det bästa schemat man kan ha. Jag ser verkligen fram emot matchen, Wembley har en stor plan, det kommer att bli mycket löpning. Båda lag kommer att analysera förra matchen och vi får se vem som gör det bäst.

Om City förändrat spelstilen:

– Under åren, ja absolut. Vi hade några fina kontringar tidigare så jag tror att Pep förbjöd sina ytterbackar att passera mittlinjen. Men vi vet vilka kvaliteter City har, vi behöver inte prata om det hela tiden, men alla är medvetna om det.

– Det finns några avgörande situationer där man måste vara på topp mot City, senast förlorade vi några bollar i fel lägen. De kontrade superbt bra då. Målen vi gjorde var också väldigt väl utförda. Det var en intensiv kamp på högsta nivå.

Om de ser matchen som en final:

– Ja, vi ser den som en final, det måste vi göra. I en perfekt värld har vi 12 matcher kvar att spela och vi ser dem alla som en final. Det har vi gjort sedan januari när vi inledde detta lilla uppdrag.

– Mot City måste man alltid se det som en final och nu är det semifinal så om vi vill nå den riktiga finalen måste vi slå dem.

Om vad han tycker om FA-cupen:

– I Tyskland nådde jag ganska många cupfinaler, men som ni vet brukar jag förlora finaler lite då och då så vi vann inte så ofta jag hade önskat.

– FA-cupen är en enormt stor turnering. Hittills har vi inte riktigt.. det är första gången vi når en semifinal nu, bättre sent än aldrig! Nu är vi där och det betyder allt för oss. Jag hoppas att våra fans kan ta sig till London, reseproblemen är fortfarande desamma va? Förhoppningsvis kan de ta sig dit så vi kan få en stämning som en match mellan Liverpool och Manchester City förtjänar.

Om de tränat på straffar:

– Vi gör det ganska ofta, inte bara i samband med cupmatcher.

Om att Salah inte startade mot Benfica:

– Anledningen till att Mo inte startade är simpel, vi har förhoppningsvis 12 matcher kvar att spela och här hade vi en möjlighet att förändra lite. Även om Mo hade gjort fyra mål i förra matchen hade han inte startat igår, det går inte att göra någon story av det här det var bara välbehövligt att han vilade.

– Mo spelade 120 minuter vid sex tillfällen i januari och februari. Man kan blunda för det, men det har varit tydligt att han inte kan starta alla matcher. Intensiteten i gårdagens match gjorde att jag kände att det var helt rätt att göra sju förändringar i elvan.

– Det jag hoppas är att grabbarna kan spela på sin högstanivå så ofta som möjligt, därför gör vi förändringar. Det är en enorm skillnad att spela en match tre dagar efter 90 minuters speltid jämfört med mindre speltid. Grabbarna är så vältränade att de inte behöver så mycket tid för återhämtning, men noll tid för återhämtning fungerar inte.

– Spelarna vill spela hela tiden, därför frågar jag inte dem om de är trötta, de hade bara sagt nej. Jag måste fatta besluten och ta ansvar för dem.

Om skadeläget:

– Diogo fick en liten smäll och det svullnade upp lite, men det är goda chanser att han kommer att vara redo, vi måste dock titta närmare på det imorgon.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer