– Hade varit konstigt om jag inte var överlycklig

Bild till nyheten – Hade varit konstigt om jag inte var överlycklig
Jürgen Klopp fokuserade mer på avancemanget än det oavgjorda resultatet när han mötte pressen efter 3-3-matchen mot Benfica.

Det blev en härlig fotbollskväll på Anfield när Liverpool och Benfica gjorde upp om en plats i Champions Leagues semifinal. Slutresultatet skrevs till hela 3-3 vilket innebar att Jürgen Klopps lag tog sig vidare tack vare 3-1-segern på bortaplan.

Detta hade Klopp att säga på sin presskonferens efter matchen:

Om att nå en tredje CL-semifinal med Liverpool:

– Det känns fantastiskt, helt fantastiskt. Jag har aldrig tagit någonting sådant här för givet. Jag är väldigt, väldigt glad. Så är det, konstaterade han.

– Vi kommer att prata om matchen och vad som hände, de mål vi släppte in och allt sådant, men en dag där vi kvalificerar oss för en Champions League-semifinal hade det varit konstigt om jag inte var överlycklig, då hade det nog varit rätt tid att lägga av. Så allt känns bra nu.

Om att möta Villarreal i semifinalen:

– Det blir tufft, tufft, tufft, tufft. De förtjänade att ta sig vidare (mot Bayern München). Villarreal har nog den mest framgångsrika cuptränaren i världen, han vet vad han gör. De har ett riktigt starkt lag. De spelade på olika sätt på hemma- och bortaplan: de försvarade betydligt mer i München än hemma.

– Det kommer att bli tufft. Men det är semifinal i Champions League, om det inte var tufft hade varit någonting fel.

Om Benficas upphämtning:

– Fantastiskt. De är riktigt bra, men självklart handlade det mycket om oss också. Jag gjorde sju förändringar, backlinjen har aldrig spelat ihop. Jag bestämde mig igår och hade 15-20 minuter för att få till det, de gjorde det riktigt bra i stora delar av matchen. 

– Jag gillade hur vi spelade, det enda problemet var att vi inte skyddade tillräckligt bra när vi förlorade bollen. Det handlar om detaljer när man försvarar i en kvartsfinal i Champions League.

– Jag har inte sett offsidesituationerna igen, men att ställa offside är en del av försvarsspelet. Det fungerade inte jättebra idag, det måste vi erkänna, men det är mitt fel eftersom jag gjorde sju förändringar. 

– Ett annat problem vi hade var att vi ledde med 3-1, 6-2 totalt, och det var en väldigt hektisk period i matchen, några av spelarna har inte spelat 90 minuter på länge så det var en utmaning. De är människor, det kanske uppstod någon tanke om att jobbet var gjort men Benfica körde på hela vägen, jag respekterar det. De gjorde fina mål, det är inte lätt mot oss men de förtjänade sina tre mål.

– Vi kunde också ha gjort fler mål, men jag är nöjd. 

Om det uppstod några skadeproblem:

– Diogo fick en smäll i första halvlek, det är det jag vet. Ingen har sagt något till mig om någon smäll på Mo (Salah). Alla bör redo (inför lördag).

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer