– Vi ska se till att vinna våra matcher

Bild till nyheten – Vi ska se till att vinna våra matcher
Andy Robertson är införstådd med att Premier League-titeln nu inte är i Liverpools egna händer – men han understryker att The Reds bara kan göra sitt och så får man vara beredda om City skulle tappa poäng.

Med sju omgångar kvar av Premier League toppar Manchester City ligan med 74 poäng, en mer än Liverpools 73. Liverpool behöver därmed att Manchester City tappar poäng i någon av de avslutande omgångarna, samtidigt som man själva behöver gå rent. 

Andy Robertson menar också att det är det enda Liverpool kan fokusera på och så får man se vad det till slut leder till:

– Vi kan bara fokusera på att vinna våra matcher. Ta en match i taget, försöka vinna nästa och sen får vi se vart det tar oss när allt summeras i maj, säger han till The Independent. 

– Det är uppenbart inte i våra händer längre. Vi är också införstådda med att City vinner titeln om de vinner alla sina matcher. Men det enda vi kan göra är att se till så att vi är i rätt position om de skulle tappa några poäng. Så allt vi kan göra är att vinna våra matcher, fortsätter han. 

Vänsterbacken är också tydlig med att man inte kan sväva iväg och börja spekulera i scenario som ligger längre fram i tiden när viktiga matcher i flera tävlingar återstår. Som imorgon mot Benfica. 

– Inom gruppen pratar vi bara om nästa match hela tiden. Nu är allt fokus på Benfica och inget annat. Vi har ledningen och hoppas såklart kunna förvalta chansen och ta oss till semifinal. 

– Men börjar du titta längre fram än nästa match blir det farligt. Varje match måste ges rätt fokus, konstaterar den skotske landslagskaptenen. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer