Danjuma ersätter Mané

Bild till nyheten Danjuma ersätter Mané
Salahs vara eller icke-vara i Liverpool står i fokus samtidigt spekuleras det kring Manés ersättare. Här kan ni följa det senaste i ryktesfronten.

Mohamed Salah

Mirror skriver under fredagen att Mohamed Salah förväntas att skriva på ett nytt kontrakt. Rapporten gör gällande att Liverpool har kommit med ett färskt bud om att fördubbla Salahs nuvarande lön från £200 000 i veckan till £400 000 i veckan. Om detta stämmer skulle det göra Salah till klubbens bäst betalda spelare genom alla tider.

Samtidigt slår artikelns författare David Maddock avslående mot informationen angiven i artikeln i Mirror. Journalisten slår tillbaka mot informationen genom sitt twitterkonto och hävdar att det inte är han som har skrivit artikeln, trots att han alltså står som artikelns skribent. Vidare hävdar Maddock på via twitter att Liverpool inte kommer att ge egyptiern en så pass hög lön.

Tidigare under veckan har bland annat Melissa Reddy i Sky Sports och transfergurun Fabrizio Romano rapporterat att förhandlingarna varit stilla sedan december. Det är minst sagt virrigt runt Salahs vara eller icke-vara i Liverpool. Uttalanden från Egyptens sportchef Ashraf Sobhi rör runt än mer i grytan.

- Jag har rådgivit honom att fortsätta sin resa till en annan klubb än Liverpool, men hans linje är nu att förlänga sitt kontrakt, sa Sobhi enligt BBC.

I en slutkläm lägger Maddock till att det inte lär komma något officiellt kring Salah före sommaren.

Källa: Mirror

Ryktets trovärdighet 0-5: Svårbedömt.

Arnaut Danjuma

Så sent som i onsdags avgjorde yttermittfältaren Arnaut Danjuma Champions League-mötet mot Bayern München och nu kopplas han samman med en övergång till Liverpool.

25-åringen har gjort en fin säsong i Villarreal och var alltså den som spräckte nollan i den första av två kvartsfinaler mot Bayern. Danjuma är född i Nigeria men spelar sina landskamper för Nederländerna.

Sedan övergången från Bournemouth ifjol har Danjuma varit lysande och värderat sig själv så högt att han kallat sig själv en av världens bästa i sin roll. Nu rapporteras det att Danjuma övervägs som en ersättare för Sadio Mané. Då Manés kontrakt utgår sommaren 2023 föreslår rapporterna att Danjuma skulle kunna bli aktuell först då.

Källa: Goal

Ryktets trovärdighet 0-5: 1

Karim Adeyemi

Adeyemi har tidigare blivit kopplad till Liverpool, där det rapporterades från olika håll att Dortmund fått kalla fötter.

Nu ser det dock ut som att tysken kommer att följa i Haalands fotspår och göra flytten från RB Salzburg till Borussia Dortmund.

Dortmund ska se Adeyemi som den norske anfallarens ersättare till sommaren då denne verkar vara på väg bort.

Det är transfergurun Fabrizio Romano som kommer med uppgifterna om att Salzburg och Dortmund förhandlar om en övergångssumma för den 20-åriga anfallaren. Adeyemi har hunnit göra 20 mål denna säsong och uppgifterna gör gällande att Dortmund och spelaren redan kommit överens om de personliga detaljerna. Det verkar bara en tidsfråga innan klubbarna hittar en lösning sinsemellan.

Källa: Fabrizio Romano(twitter)

Ryktets trovärdighet 0-5: 5


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer