Trent med nya assistrekord

Bild till nyheten Trent med nya assistrekord
När Trent Alexander-Arnold spelade fram Diogo Jota till 1-1 på Etihad noterades han för nya historiska milstolpar. Bland annat passerade han en viss Steven Gerrard.

Trents smarta passsning snett bakåt till Diogo Jota betydde att Liverpool kunde kvittera Citys tidiga ledning på Etihad i Manchester. 

Assisten var Trents 17:e för säsongen och det betyder att han nu passerat Steven Gerrards (16) bästa säsong med assists. 

Framspelningen tar även Trent upp på 45 Premier League-assists totalt i karriären och han passerar därmed Greame Le Saux (44) och tar sig in på tredjeplats på listan av försvarare med flest assists i Premier League-historien. 

Yttterbackskollegan Andy Robertson, som var den som hittade Trent med ett svepande cross genom Citys straffområde, är tvåa på listan med 49 assists medan Leighton Baines toppar på 53. 

Andy Robertson har tidigare sagt att han hoppas bli först att kliva förbi Leighton Baines men att han sedan är fullt medveten om att "en viss Scouser kommer att kliva förbi allihopa med råge till slut". 

Efter gårdagens match var Trent också en av spelarna som underströk att Liverpool måste fortsätta tro och hoppas att titeln fortfarande kan vinnas. 

– Det säger en hel del om oss som lag att komma hit här, borta mot kanske hela världens bästa lag, och bara besvikna över att inte vina. 

– Det återstår sju matcher nu. Allt kan hända. Vi ser överraskande resultat ofta i Premier League och nu handlar det om att vi inte är involverade i några såna resultat bara. Och att City är det. 

– Ingen vet hur detta kommer att sluta redan nu. Vem vet, det kanske blir att allt avgörs i sista rundan till slut?

– Allt vi kan göra är att se till att vi är i en bra position inför den avslutningen i så fall, konstaterar Trent. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer