"Två av de bästa lagen någonsin"

Bild till nyheten "Två av de bästa lagen någonsin"
Även om mötet mot Manchester City var en pärs för alla med känslor investerade i matchen var den för de oberoende fotbollstittarna fenomenal fotbollsunderhållning. Och i engelsk media hyllas både Liverpool och City idag.
Jonathan Smith, Goal: 

– 90 minuter av fenomenal fotboll och en match som redan är en klassiker. 

– En match mellan de två bästa lagen i England och kanske även i hela Europa. Och de levererade precis som de alltid gör. 

– En match vars inramning måste ha gett eko över hela världen. Och en elektrisk stämning på Etihad när publiken levde med i varenda sekund av drama. Precis som tränarna nere vi bänkarna. 

Gary Lineker, BBC:

– Två av de bästa fotbollslag detta land någonsin skådat. Premier League när det är som allra, allra bäst. Fantastiskt. 

Paul Gorst, Liverpool Echo:

– Skulle matchen kunna leva upp till sin enorma hype? Ja, med facit i hand var det en match som faktiskt gjorde det. 

– Inför matchen pratade man om den som kanske den största i Premier League på flera år. Och även i tider då vi gärna överdriver får man säga att det var en beskrivning som man till slut levde upp till. Det var två giganter som kolliderade i Manchester.

David Hytner, The Guardian:

– Pulserande drama från start till mål. Och med två kvitteringar från Liverpool så lever även titeldrömmen för dem. 

– Rivaliteten mellan klubbarna må vara ny och kanske först eskalerande sedan 2017-2018 när de möttes i Champions League. Men det är en rivalitet som brinner mer och mer för varje stund. Där båda lagen hela tiden pressar varandra till nya höjder. 

– Tränarnas ständiga strävan efter att utveckla sina lag har gjort båda till kanske hela Europas bästa lag. 

Martin Samuel, Mail: 

– Liverpool är säkert nöjdare än City med poängen i sig och vid seger hade City dragit ifrån till fyra poängs försprång i toppen. 

– Samtidigt fanns där något i handskakningen mellan Pep och Klopp efter matchet. Ett leende och något som verkade tyda på att båda var ganska nöjda. Med vetskapen hur bra den andra är. 

– Titeln kommer nu att avgöras någon annanstans. Kanske vid någon av lagens bortamatcher. Kanske vid något chockerande poängtapp på hemmaplan. Men det är Manchester City som vet att de 'bara' behöver vinna alla sina matcher och så är titeln garanterat deras. 

Josh O'Brien, Mirror:

– Så otroligt effektivt. Pep Guardiola har byggt en maskin som inte ens Liverpool kunde hantera här. 

– Citys inledning av matchen var enastående och inte ens Jotas kvittering fick hemmalaget att tappa sitt momentum och nu ser man ut att kunna ta hem ännu en Premier League-titel. 

– Liverpool hade absolut sina chanser och man pressade City till slut. Men det var ändå hemmalaget som såg ut som ligavinnarna här och de är nu ett steg närmare att vinna sin fjärde titel på fem säsonger. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer