– Fortfarande med i racet

Bild till nyheten – Fortfarande med i racet
Jordan Henderson underströk det faktum att Liverpool kommer att kämpa in i det sista efter den oavgjorda matchen mot Manchester City.

Toppmötet mellan Liverpool och Manchester City slutade 2-2 vilket innebär att Pep Guardiolas lag fortsatt leder ligan med en poäng med sju matcher kvar att spela.

– Det var en intensiv match, precis det vi var medvetna om inför, sa Jordan Henderson till Sky Sports efter 2-2-matchen.

– Vi visste att det skulle bli tufft att komma hit och möta ett fantastiskt lag, men vi ville komma hit och ge allt för att ta hem en seger. Tyvärr kunde vi inte vinna, men vi förlorade inte heller. 

– Självklart hade vi önskat att göra det bättre, men det är ingen katastrof, vi är fortfarande med i racet. Det finns både positiva och negativa delar.

Liverpool hade problem i den första halvleken där Manchester City gjorde två mål men hade bud på fler.

– Jag tycker att vi inledde OK, men vi var lite stressade i stunder. Vi försvarade och rensade istället för att försöka starta uppspel vilket gav dem en eller två chanser tidigt och de gjorde mål. Vi visste att vi skulle sättas under press tidigt, de är ett fantastiskt lag, 

– Efter deras mål tycker jag att vi lugnade ned oss lite och började spela fotboll vilket skapade problem för dem. Sedan gjorde vi mål. Det var bra att ta oss tillbaka två gånger om, det visar på bra inställning. Men självklart hade vi önskat att göra det bättre vid (de insläppta) målen.

I den andra halvleken kvitterade Sadio Mané redan efter en minut. Därefter lyckades inget av lagen göra några fler mål och matchen slutade oavgjort.

– Vi får vänta och se, antar jag, sa Henderson när han fick frågan om resultatet är bättre för City än för Liverpool.

– De tappar inte många poäng, det är vi medvetna om. Men för oss gäller det bara att fokusera på oss själva och försöka att vinna så många matcher som möjligt. Om de tappar poäng måste vi vara precis bakom dem. 

– Det är mycket fotboll kvar att spela. Vi ska förbli positiva och ge allt in i det sista. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer