Rapport: En pinne i seriefinalen

Bild till nyheten Rapport: En pinne i seriefinalen
Liverpool och Manchester City bjöd på fantastisk underhållning i den upphaussade matchen på Etihad. Efter många svängningar fram och tillbaka skrevs slutresultatet till 2-2 och läget i tabelltoppen är oförändrat.

Liverpool satte rejält hög press direkt från start och störde Manchester Citys uppspelsförsök. I den fjärde minuten kom de ljusblåa loss i en kontring där Kevin De Bruyne hittade ut till Gabriel Jesus som spelade in till en fri Raheem Sterling som avslutade, Alisson stod dock för en jätteräddning.

En minut senare kunde Alisson inte hindra bollen från att gå i nät när De Bruyne avlossade ett skott utifrån som via Joel Matip styrdes stolpe in och hemmalaget hade tagit ledningen.

1-0:

Efter tio minuter hade Liverpool ett längre anfall för första gången i matchen och det skulle leda till en kvittering. Andy Robertson hittade Trent Alexander-Arnold vid den bortre stolpen, högerbacken var kylig och hittade fram till Diogo Jota med en passning snett inåt bakåt, portugisen kunde avsluta på ett och 1-1 var ett faktum.

1-1:

De båda lagen bjöd på en intensiv tillställning där det kändes som att det kunde bli mål åt något håll när som helst. City hade några minuters tryck mot Liverpools straffområde efter upprepat slarv i uppspelen från de rödklädda.

Ederson höll på att ställa till det rejält när han var lite för lugn med bollen vid fötterna, bollen stack ifrån honom vid mållinjen men brassen hann precis få undan den.

En knapp halvtimme in i matchen försökte Alexander-Arnold lyfta den över Ederson med ett skott från halvplan, men det blev misslyckat. I Citys anfall därefter kom De Bruyne mycket nära att ge sitt lag ledningen men skottet gick precis utanför Alissons högra stolpe.

I den 37:e minuten tog Manchester City ledningen. Cancelo fick bollen till vänster efter en hörna och slog den mot den bortre stolpen där Jesus löpt sig loss och kunde sätta bollen i nät.

2-1:

Liverpool slarvade extremt mycket i sina uppspel från backlinjen vilket gav City möjligheten att sätta enormt offensivt tryck mot de rödas mål.

I halvlekens slutskede skapade Liverpool en jättechans där Jota och Salah kom loss mot Ederson, Jota dröjde dock med att besluta sig om han skulle skjuta eller passa så Aymeric Laporte hann hem och avvärja faran.

När Anthony Taylor blåste av halvleken var ställningen 2-1 till City, men med tanke på den stundvis spelmässiga dominansen från de ljusblåklädda kunde de ha haft en större ledning. Liverpool uppträdde ofta nervöst och slarvigt, särskilt i uppspelen.

Liverpool behövde bara en minut på sig i den andra halvleken för att kvittera! Salah vände upp och slog en perfekt djupledspassning till Mané som mycket säkert satte dit 2-2.

2-2:

The Reds var riktigt bra i inledningen av halvleken och en ny djupledspassning från Salah gav Jota ett fint skottläge i straffområdet, men Ederson räddade.

Efter en timmes spel dribblade Jesus bort både en och två röda och avlossade ett skott som passerade Alisson men en täckande Virgil van Dijk räddade Liverpool från nytt underläge.

I den 63:e minuten tog City ledningen genom Raheem Sterling - såg det ut som. Sterling löpte in bakom backlinjen och avslutade säkert, men en VAR-check visade att han var offside när De Bruyne slog passningen.

Med tjugo minuter kvar att spela gjorde Jürgen Klopp ett byte där Diogo Jota lämnade plats för Luis Diaz.

Det var något lägre tempo i matchen jämfört med den första halvleken och ju närmare slutet desto mer återhållsamma blev bägge lagen.

I matchminut 78 kom Naby Keita in istället för Jordan Henderson. Drygt fem minuter senare fick Mané lämna plats för Roberto Firmino.

I matchens sista ordinarie minut var Riyad Mahrez mycket nära att skjuta hem segern till City med en välslagen frispark som gick i stolpen.

Liverpool hade svårt att komma till några målchanser i slutskedet, det var hemmalaget som var närmast ett segermål och med en minut kvar av stopptiden fick Mahrez en superchans efter en kontring, men skottet gick över.

Det var det sista som hände i matchen och det blev delad poäng och oförändrat läge i tabelltoppen.

Premier League

Manchester City - Liverpool 2-2 (2-1)

Målen: 1-0: (5) De Bruyne (Silva), 1-1: (13) Jota (Alexander-Arnold), 2-1: (37) Jesus (Cancelo), 2-2 (46) Mané (Salah)

Domare: Anthony Taylor