​Bjöd staben på fest med fri bar

Bild till nyheten ​Bjöd staben på fest med fri bar
Efter några tuffa veckor av försäsong i Österrike i somras såg Jürgen Klopp till att tacka staben med en fest.

Bjöd staben på fest med fri bar

Efter några tuffa veckor av försäsong i Österrike i somras såg Jürgen Klopp till att tacka staben med en fest.

Jürgen Klopp talar ofta om vikten av försäsongen och hur de under den perioden lägger grunden för deras möjligheter till framgång under säsongens gång.

Enligt Simon Hughes var sommarens försäsong, som mestadels spenderades i Österrike, mycket krävande inte bara för spelarna utan även för alla anställda runtikring truppen som i och med resan till träningslägret hade varit borta en längre tid från sina respektive familjer.

När det hade gått mer än tre veckor fick en grupp på cirka 40 anställda ett meddelande på WhatsApp. En person nära Jürgen Klopp hade bjudit in dem till en fest. Managern ville tacka alla för de hårda arbete de lagt ned under lägrets gång.

Festplatsen var en stuga i skogen en bit från laghotellet. Väl där möttes de av en buffé av rökt kött och ostar. Dessutom kunde de beställa vad de ville i en fri bar.

Klopp var på plats på festen, han höll inget tal, men han såg till att vandra runt i lokalen och prata med alla som var närvarande. OS i Tokyo var ett populärt samtalsämne, och fotboll förstås: det ska ha blivit tydligt hur högt Klopp höll Harvey Elliott efter att ha sett honom i träning under de veckor som passerat.

Under den perioden ryktedes det flitigt om att Liverpool var intresserade av Atletico Madrids Saul Niguez (som senare hamnade i Chelsea), Klopp avfärdade dock ryktena och lyfte fram Elliotts framfart som en av anledningarna till att inte genomföra en sådan affär.

Festen avslutades vid midnatt eftersom det var tidig start på arbetsdagen dagen därpå.

Både spelare och de andra anställda verkar ha fått bästa möjliga start på den nya säsongen i Österrike med tanke på vilken position klubben befinner sig i när säsongen går in i ett avgörande skede. Liverpool har chansen att ta hem en historisk kvadrupel och stämningen i och runt klubben har sällan varit bättre.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer