– Lagets situation är viktigare än min

Bild till nyheten – Lagets situation är viktigare än min
Mohamed Salah är ryktenas man och omgärdas ständigt av nya spekulationer kring sin vara eller inte vara på Merseyside framöver och nu har huvudpersonen själv tagit bladet från munnen. Hans klara budskap är dock att fokus inte ska vara på honom – utan på laget.

Det är i en intervju med Sky Sports som Mohamed Salah för första gången ens bemöter de senaste månadernas spekulationer. Särskilt mycket vill egyptiern dock inte säga utan understryker att fokus just nu måste ligga på lagets chanser att nå titlar. Inte hur läget är med hans nya kontrakt. 

– Helt ärligt, vad ska jag säga? Jag kan inte säga så mycket. Men det finns en hel del detaljer som folk inte känner till, är ungefär så avslöjande som Mohamed Salah lyckades bli. 

Han ville därefter flytta fokus till lagets kommande månader. 

– Jag vill inte vara självisk och prata om mig själv just nu. Nu handlar det om lagets bästa och hur laget ska nå framgång. Låt oss vara optimistiska kring detta istället och se vart de här kommande månaderna kan ta oss, förklarar han. 

Han utvecklar i intervjun att han trivs jättebra i Liverpool men vill inte ge några garantier på om han kommer att stanna eller inte (efter att hans kontrakt går ut). 

– Jag kan inte säga ja eller nej (om han stannar). Jag har sagt tidigare vad jag vill. Men jag vill verkligen inte att vi rotar en massa i det nu. Det är en känslig tid och det viktigaste just nu är laget. 

Mars månad bjöd på ett tungt nederlag för Salah med Egypten mot Senegal och det blev inget spelmål i Premier League. Men han slår ner diskussioner kring att han skulle vara ur slag på grund av allt som pågår runt omkring honom. 

– Nej då, det är inget som stör. Jag pratar med managern löpande och har en proffsig inställning. Jag vet vad mitt jobb är här och jag kan lova att jag fortsätter att vara bland de första in och sista ut varje träningsdag. Jag vet vad jag gör och jag är inte bekymrad av allt snack (om nytt kontrakt). 

– Jag fokuserar på laget och att ge allt för den här klubben. Det viktigaste för mig är att se till så att laget vinner titlar, avslutar Salah. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer