Senaste nytt inför seriefinalen

Bild till nyheten Senaste nytt inför seriefinalen
Jürgen Klopp mött pressen inför söndagens stormatch mot Manchester City. Han bekräftade bland annat att han återigen har en helt skadefri trupp till sitt förfogande. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om vilken typ match han förväntar sig:

– En bra sådan. Vår historia mot City visar att det ofta blir intressant att se på, bägge lag går verkligen för det och vill skapa chanser, vill använda sitt momentum, utnyttja luckor och så vidare. Jag förväntar mig en intressant match.

Om snacket om titelavgörande:

– Jag kan inte styra vad andra människor tänker. Vi kan bara tänka på de möjliga resultaten: om vi vinner leder vi med två poäng, om någon tror att det då är avgjort i ligan... jag kan inte hjälpa dem. Om vi förlorar är vi fyra poäng bakom, om någon tror att det är över så kan jag inte förändra det. Om det blir oavgjort är vi en poäng bakom.

– Det är såklart en viktig match, jag ser verkligen fram emot den. En av de största utmaningarna man kan ställas för inom fotbollen. Jag är glad att vi kan vara en del av detta.

Om påståenden om att City vs Liverpool är den bästa rivaliteten någonsin i Premier League:

– Vem sa det? (Journalisten svarade Jamie Carragher) Ah, då är det ett ja!

– Förlåt jag har sett mycket fotboll i mitt liv men jag har inte alltid tänkt på den här frågan, vår rivalitet under de senaste åren har varit häftig. Vi pushar varandra till galna nivåer poängmässigt, jag trodde inte det skulle vara möjligt i den här ligan.

– Vi hade vårt bästa år när vi vann ligan, City hade lite problem att hänga med, sedan förra året var det ett stort avstånd på grund av våra problem. Annars har det varit jämnt, vilket jag gillar. Vi vet att det är tufft, men det som har hänt under de senaste åren är att de som möter oss också tänker så.

Om konkurrensen får de bästa av båda lagen:

– Så är det nog. Om man spelar fotboll på högsta nivå fokuserar man på sina egna matcher men under säsongens gång kan man inte undvika att se hur tabellen ser ut och vilka lag som hänger med. Att ha en duktig motståndare hjälper. Nadal och Federer har nog gillat deras konkurrens, jag är inte säker på att de hade fortsatt att spela så här länge om någon av dem hade vunnit på löpande band. Det är så det är i idrottsvärlden.

– Jag skulle inte säga att jag är tacksam för att City har varit så här bra, men det har inte hämmat vår utveckling iallafall.

Om inställningen inför en sådan här match:

– Det finns inget att oroa sig över när det kommer till grabbarnas inställning. Under åren har vi lärt oss att fokusera på en match i taget. Direkt efter förra matchen skiftades fokus mot denna.

– Vi kommer vara förberedda, vi spelade i tisdags så vi har haft tillräckligt med tid för återhämtning och förberedelser. Som sagt - nu kör vi!

Om spel på bortaplan:

Journalisten tog upp några exempel på insatser från säsongen där Liverpool gjort det riktigt bra på bortaplan och frågade hur viktigt det är att de tar med sig en positiv inställning till matchen på Etihad.

– Det är viktigt, men det var inte som att vi i de andra matcherna tänkte att vi skulle köra över dem, inte mot Man United, Everton eller Atletico. Vad man gör inför sådana här matcher är att förbereda sig och visa motståndaren den respekt de förtjänar. Man kan inte jämföra dessa matcher med varandra.

– City är bra på alla områden, de har inga tydliga svagheter. Men planen är stor och båda lagen har bara tio utespelare, så det finns saker att göra, man kan skapa chanser som man sedan måste ta vara på. Man måste vara där i tacklingsspelet, ger man dessa spelare tid med bollen är det inte bra.

– Det är mycket att tänka på, men i slutändan är det en fotbollsmatch. Jag hoppas att jag kan hjälpa grabbarna med rätt information, men inte för mycket, de måste kunna vara sig själva också.

Om Guardiolas kommentar om övertänkande:

– Han var ironisk! Förstår ni aldrig det? Jag hörde i veckan att det blivit en story i Ecuador om att jag inte förstod Luis Diaz. Ni har verkligen ett ansvar, om ni vill prata med oss, gör mig en tjänst och... när han sa att han gillar att övertänka sa han det ironiskt. Pep är världens bästa tränare, det håller nog alla med om. Det kan finnas anledningar till varför de inte gått så bra i Champions League, men sakerna han vunnit, den fotboll de spelar, om någon tvivlar på honom, det kan jag inte förstå.

– Vi alla tänker väldigt mycket, ibland gör vi misstag, ibland hittar vi rätt. Man måste sätta ett stopp för hur mycket information man ger spelarna för de måste kunna spela också.

Om rutin kontra form i stormatcher:

– Att ha erfarenhet av stormatcher hjälper, definitivt. Det är inte det enda viktiga när man tar ut ett lag, men det är en aspekt. Så är det.

Om skadeläget:

– Senast jag kollade mobilen så verkar det som att alla är tillgängliga.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer