– Luckan var inte 14 poäng

Bild till nyheten – Luckan var inte 14 poäng
Pep Guardiola tycker det är missvisande att prata om att Manchester City vid en tidpunkt ledde ligan med hela 14 poäng.

I början av året såg det ut som att Manchester City skulle få en relativt enkel resa mot ligatiteln då de sprungit ifrån sina konkurrenter i tabelltoppen.

Den 15 januari var avståndet ned till Liverpool så mycket som 14 poäng, men The Reds hade spelat två matcher färre än Manchester-laget. 

När de båda lagen möts på söndag är avståndet endast en poäng. Pep Guardiola gillar dock inte att höra något prat om att City har tappat ett stort försprång.

– Jag ska säga er någonting: 14 poäng... det var falskt. Ni hade fel. Vi hade spelat två fler matcher än Liverpool. Fake. Det är inget misstag (från vår sida), säger spanjoren till Manchester Evening News.

Att Liverpool minskat gapet på slutet beror på att de vunnit match efter match samtidigt som City har tappat poäng mot Crystal Palace och Southampton samt förlorat mot Tottenham.

– Efter att ha analyserat de matcher där vi tappade poäng, mot Crystal Palace och särskilt Southampton, så var vi strålande bra. Mer än strålande, säger Guardiola.

– Vi var inte effektiva och kliniska, men vi spelade bra. Vi vann med 4-1 mot Southampton i FA-cupen men var mycket sämre i den matchen jämfört med när vi spelade 1-1. 

– Sådan är fotbollen, det är oförutsägbart. 

Guardiola kunde knappt tro att det var sant när han tittade på tabellen i början av året.

– När vi var 14 poäng före Liverpool kunde jag inte tro det eftersom jag vet vilken otrolig motståndare det är vi möter. Ett av de bästa lagen i Europa. Verkligheten är sådan att det är en poäng nu, men det är normalt. Det är en ära att vara där och kämpa om Premier League-titeln.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer