Alisson: Mycket kan bli bättre

Bild till nyheten Alisson: Mycket kan bli bättre
Alisson Becker är nöjd med stora delar av insatsen mot Benfica men konstaterar samtidigt att det fortsatt finns utrymme för förbättring.

Liverpool flög ur startblocken i hög fart på Estádio Da Luz och spelade till sig en 2-0-ledning genom mål av Ibrahima Konate och Sadio Mané. Ledningen kunde ha varit ännu större innan paus med tanke på den mängd chanser som skapades.

Efter paus bjöds Benfica in i matchen igen efter slarvigt försvarsspel och ett generellt sämre spel i inledningen av den andra halvleken, men gästerna hittade tillbaka till rytmen mot slutet och kunde tack vare Luis Diaz sena mål fira en 3-1-seger.

– Vi behövde jobba hårt även i början av matchen, säger Alisson till Liverpoolfc.com.

– Vi gick upp till en 2-0-ledning och visste att de skulle ge absolut allt i andra halvlek. De jobbade bra i defensiven, vi gjorde några misstag och de gjorde ett mål. De hade supportrarna i ryggen som skapade en fantastisk stämning i andra halvlek, men tack vare den kvalitet vi har kunde vi göra ett tredje mål som kommer vara till stor hjälp i nästa match.

– De gjorde ett tidigt mål i andra halvlek och som fotbollen fungerar är det 2-1 och game on. De var nära att göra ett andra mål också men vi gjorde det bra defensivt. Vi vet att det finns mycket att förbättra, men nu kan vi fokusera på nästa utmaning.

Konates 1-0-mål var hans första för klubben.

– Det var viktigt för oss, konstaterar Alisson.

– Han är en ung spelare, en stor talang som besitter många kvaliteter. Han är en duktig försvarsspelare, en riktigt bra person också. Jag är glad att ha honom i laget och att vi även kan räkna med honom när det gäller att göra mål.

Alexander-Arnold stod för en mycket fin insats med bland annat en perfekt längre passning till Diaz i samband med 2-0-målet. 

– Ibland ser det ut som att han har ögon i nacken! Han bara får bollen och spelar den dit den ska. Den diagonala bollen till Luis var fantastisk, sedan tog Luis rätt beslut att passa Sadio - det var ett fantastiskt mål.

– Alla kan göra mål i det här laget, vilket är bra för oss. Nu ska vi bara fortsätta framåt och förbereda oss för nästa match, avslutar målvakten.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer