​"Klasskillnaden var smärtsamt tydlig"

Bild till nyheten ​"Klasskillnaden var smärtsamt tydlig"
Engelsk media imponerades av Liverpools första halvlek mot Benfica som lade grunden för vad som blev en 3-1-seger. Många började också redan nu blicka mot söndagens stormatch på Etihad Stadium.
Neil Jones, Goal:

"Det var en kväll där vilken typ av seger som helst hade uppskattats, så en seger med två måls marginal är en enorm framgång för Jürgen Klopps lag."

"De behövde dock jobba hårt för att spela till sig sin fördel."

"Liverpool förtjänade segern och de förtjänade att vinna med minst två mål också. De var häpnadsväckande bra under de första 45 minuterna, hade de varit något mer kliniska hade det kunnat bli riktigt stora siffror."

Andy Hunter, Guardian:

"Från första visslan var Liverpool trygga, de lät varken den uppeldade stämningen på Estádio Da Luz eller det faktum att de gjorde sex förändringar från segern mot Watford i Premier League i lördags störa deras rytm."

"Det är sådan styrka Jürgen Klopp har till sitt förfogande när de äntrar den avgörande delen av säsongen. Hans lag tvingades hantera stunder av individuell skicklighet från Benficas anfallare men de hade matchen helt under kontroll under den första halvleken: de var starkare, snabbare och bättre organiserade."

"Hade det inte varit för några slarviga avslut och fina räddningar av Benficas målvakt Odisseas Vlachodimos hade det kvadrupeljagande laget kunnat avgjort dubbelmötet redan i halvtid. De fick dock nöja sig med en tvåmålsledning."

Ian Ladyman, Daily Mail:

"Det här var en match som avslutades som den inleddes. Liverpool anföll mot ett Benfica som hade problem att hänga med. Klasskillnaden var smärtsamt tydlig."

"Men däremellan, under en period på cirka 25 minuter i den andra halvleken, hade Benfica höjt sig och med en fantastisk publik i ryggen såg de till att det blev en frenetisk, dramatisk och väldigt sevärd batalj."

"Man kan dock argumentera för att ett lag som är bland de åtta sista kvarvarande lagen i Champions League ska kunna störa sin motståndare längre än så, särskilt på hemmaplan."

Mark Delgado, Thisisanfield:

"Till slut fick många supportrar sin största önskan uppfylld: ett mittfält med Naby Keita, Fabinho och Thiago från start."

"Vi hade endast sett dem i några minuter tidigare, men här fick de chansen och tog vara på den."

"De båda nummer 8-spelarna var lite slarviga med bollen i inledningen av matchen, men de hade samtidigt några magiska stunder och djupledspassningar - Keitas till Diaz som blev fri var den bästa av dem."

"Naby borde ha gjort ett nickmål, men att han tog sig till farliga ytor om och om igen var positivt. Det allra viktigaste för det här mittfältet är arbetet utan boll och där excellerade dem."

"De vann dueller upprepade gånger och jobba hem på ett effektivt sätt som en enhet."

"Benfica två gånger om, Manchester City två gånger om - det är ett jäkla spelschema vi har, därefter väntar United och Everton. En match i taget, Reds."

"Vad detta resultat innebär är endast att vi är kvar i jakten på en semifinalplats, ingenting annat. Vad insatsen visade var att, hur bra Liverpool än kan vara i perioder så måste de upprätthålla den nivån för att vinna."

"Manchester City kommer att bli en tuffare utmaning än Benfica, förväntar man sig, men om de kan leverera en lika bra insats som de första 45 minuterna här kanske de kan få övertaget i titelracet."

Mark Critchley, Independent:

"En fot i semifinal? Kanske. Diaz sena mål i vad som var hans comeback i Portugal gör nog Klopps val inför nästa veckas returmatch något enklare, kanske kan några spelare vilas inför FA-cupsemifinalen."

"Det var ett viktigt mål han gjorde genom att runda målvakten Odisseas Vlachodimos, ett mål som möjliggjordes av Naby Keitas fina driv med bollen på mittfältet."

Ben Johnson, The Anfield Wrap:

"(Naby Keita) kunde mycket väl ha gjort ett hattrick på 20 minuter. Han var fantastisk på sin högra sida av mittfältet och motståndarna kunde inte få stopp på honom under den första halvleken."

"Han tappade lite under den andra halvleken, men det gjorde samtliga spelare. Han var en av de första att hitta tillbaka igen när The Reds fick spelet att stämma igen."

"Han spelade en fin roll i det tredje målet: vann tillbaka bollen och skapade målchansen genom att driva uppåt i planen. Boss."

Chris Bascombe, Telegraph:

"Liverpool-spelarna verkade lite återhållsamma efter slutsignalen. Den episka bataljen med Manchester City står för dörren. De kommer att reflektera över den här kvällen och landa i att endast 100 procent, inte 75 procent, perfektion kommer att ge dem chansen att få jobbet gjort på Etihad."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer