– Skriverierna påverkar Salah

Bild till nyheten – Skriverierna påverkar Salah
Det har inte undgått någon att Mo Salah har tappat formen och stinget framför mål. Faktum är att han inte har hittat nätmaskorna från öppet spel på åtta matcher. – Det är klart att alla skriverier påverkar honom, säger Jürgen Klopp.

Senast vår egyptiske konung gjorde mål var från straffpunkten i bortasegern mot Brighton den 12 mars. Före det gjorde han också två straffmål i 6-0-segern mot Leeds den 23 februari.

Men när det handlar om "open play" har han faktiskt inte nätat sedan 3-1-segern mot Norwich fyra dagar tidigare.

Å andra sidan fattar vem som helst att 29-åringen – som fortfarande toppar skytteligan överlägset med 20 fullträffar – har haft en extremt jobbig vårvinter.

De utdragna kontraktsförhandlingarna med klubben och spekulationerna kring hans framtid, finalförlusten i Afrikanska mästerskapen och missad VM-plats med Egypten, kan få vem som helst att tappa sugen.

I kvartsfinalsegern mot Benfica utgjorde han återigen en blek figur; ovän med bollen och ett par missade frilägen.

Efteråt fick Klopp frågan om vad de sade till varandra när han bytte ut Salah mot Diogo Jota redan i den 61:a minuten. 

– Jag gjorde inget annorlunda än jag brukar. Det var fullständigt normalt. Om matchen är typ avgjord så snackar du mer med spelarna som kliver av. Men om matchen fortfarande är öppen, som i det här fallet,  delar du bara ut en klapp och resten kan du snacka om senare.

Måltorkan och formsvackan tar tysken med ro, men medger samtidigt att han genomgår en tuff period, vilket märktes tydligt när han missade ett gyllene läge tidigt i matchen.

Formdippen inträffar dock under sämsta tänkbara tidpunkt, med tanke på att Liverpool har en oerhört viktig vår framför sig med nya "cupfinaler" var tredje dag. Men samtidigt vet vi att Salah är Salah och att det kan vända snabbt.

– Alla spelare vill göra mål i det läget och med alla skrivierer som cirkulerar är det klart att Mo också vill göra mål där, särskilt som läget är nu. Men allt är bra. Det är en tuff period, båda grabbarna har just återvänt från Afrika och det är inte heller helt enkelt.

– De har båda haft en enorm press på sina axlar, vilket naturligtvis också deras tränare har varit delaktiga i. Båda har kämpat hårt för sina länder... men nu är det dags att komma till ro igen.

– Det är allt. Det var en viktig match för Mo och Sadio ikväll. Den ene kunde göra mål, tyvärr inte den andre. Men allt kommer att ordna sig, avrundar Jürgen Klopp.


23 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer