Klopp: Det är bara halvtid

Bild till nyheten Klopp: Det är bara halvtid
Jürgen underströk det faktum att det endast är halvtid när han mötte pressen efter Liverpools 3-1-seger mot Benfica.

Mål från Ibrahima Konate, Sadio Mané och Luis Diaz såg till att Liverpool kan ta med sig en 3-1-ledning mot Benfica till returen på Anfield. Detta hade Jürgen Klopp att säga efter segern i Lissabon:

Om resultatet speglade matchbilden:

– Nej, det säger inte allt, men det viktigaste är i princip att vi kom hit för ett resultat. Jag förväntade mig inte att matchen skulle vara enklare. Jag vill rikta stort beröm till Benfica, de gav allt, särskilt efter att vi öppnade dörren på glänt för dem.

– När de gjorde mål blev det tydligt att publiken var tillbaka för att skapa en riktigt bra stämning. Duktiga fotbollslag brukar utnyttja det. Men vi lyckades lugna ned det lite grann med tre byten. Jag tror att det hjälpte. Det var hjälpsamt att få in pigga ben.

– Därefter var matchen lite mer öppen än jag hade önskat, men vi gjorde det tredje målet. Jag tror att alla är överens om att vi kunde ha gjort fler mål, kanske borde vi ha gjort det. Som sagt, Benfica ska ha beröm, men deras bästa spelare var nog målvakten. Det säger mycket. 

– Det är bara halvtid ännu, vi leder med två mål. Vi ledde med två mål ikväll och visste att det inte var över. Det är exakt samma information vi har just nu. Nu kommer de att komma till Anfield och vi måste utnyttja det.

Om vikten av att kunna disponera spelarnas speltid:

– Det gör all skillnad. Förhoppningsvis kommer diskussionen om att fem byten är en fördel för vissa sluta någon gång. Det är en nödvändighet. I april har vi spelat, jag vet inte exakt, cirka 49 matcher plus landskamper. Grabbarna måste verkligen kämpa.

– Att fördela intensiteten bland spelarna är bra. Bägge lag kunde göra det ikväll, de gjorde också fem byten tror jag. 

Om dubbelmötet är avgjort och om han gjorde byten ikväll med ett öga på Manchester City på söndag:

– Bra frågor, riktigt bra frågor - svaret är nej och nej. Dubbelmötet är inte över eftersom det bara är halvtid. Vi hade önskat att inte ge dem möjligheten att komma tillbaka in i matchen men sådan är fotbollen, de förtjänade det. Det är en bortamatch i kvartsfinal i Champions League, om det hade varit enkelt hade det varit någonting fel med turneringen. 

– Benfica fick inte en plats i kvartsfinal i present, de tog sig vidare från en tuff grupp och spelade mot ett av de mest talangfulla lagen när de mötte Ajax. De ville verkligen gå för det ikväll och de gjorde det verkligen. 

– Vi brukar ha ganska bra stämning på Europakvällar, jag är ganska säker på att det kommer att hjälpa oss. Men det är inte avgjort.

– Jag tänkte inte en sekund på Manchester City-matchen. 

Om Fabinhos status efter smällen mot huvudet:

– Han har ett litet sår. Han fick ett sår i bakhuvudet och han har ju inget hår som kan hålla tillbaka blodet. Därför tog det lite tid, men allt ska vara lugnt.

Om betydelsen av de kommande veckorna:

– Fråga mig efteråt. Om man vinner mot City, vilket är tufft, så tror jag inte någon tänker att det är avgjort redan. Vi ska möta världens bästa lag, så är det, men vi ska ge det ett försök.

– Under de senaste fem, sex, sju, åtta månaderna har vi byggt en grund och vi kunde inte ha byggt en bättre grund. Vi är i kvartsfinal, semifinal, men ju längre man går i turneringarna desto tuffare blir det. Man kan sällan ta sig till final och vinna med 8-0. Det händer inte. Finalen mot Chelsea var ganska intensiv och det är så det kommer att vara för oss framöver.

– Vi har vetat det sedan december, om vi vill uppnå någonting så är det bäst att vi vinner alla våra matcher. Det är inte särskilt troligt, jag vet, men det är därför vi tar det match för match. 

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer