​Rapport: Seger i Lissabon!

Bild till nyheten ​Rapport: Seger i Lissabon!
Liverpool stod för en bländande insats i den första halvleken och kunde ha avgjort matchen där och då. I den andra halvleken höjde sig dock Benfica och reducerade, men ett sent mål från Luis Diaz innebär att The Reds har ett ypperligt utgångsläge inför returen.
SUMMERING:

Det var en intensiv inledning på matchen på Estádio Da Luz där Liverpool snabbt tog kommandot vad gäller bollinnehavet, men Benfica visade omedelbart prov på omställningshot.

Matchens första tydliga målchans kom efter 12 minuters spel när Mohamed Salah hittade in till Naby Keita från sin högerkant, Keita fick bollen i straffområdet och avlossade ett skott som dock räddades av Vlachodimos i Benficas mål, returen gick till Trent Alexander-Arnold som från snäv vinkel inte fick till något bra avslut.

Matchens första mål kom i den 17:e minuten och som så många gånger förr för Liverpools del kom det efter en fast situation. Andy Robertson svingade in en hörna från vänster som Ibrahima Konate nådde högst på och nickade The Reds upp i ledningen!

Strax efter Konates mål fick Keita en fin chans att utöka ledningen, men nicken efter Sadio Manés inlägg lämnade mer att önska.

Liverpool satte enormt tryck mot Benficas mål vilket resulterade i en chans för en djupledslöpande Luis Diaz som kom ren mot Vlachodimos, men målvakten kom ut snabbt och stoppade Diaz chippförsök.

Talande för Liverpools starka matchinledning var att de efter 25 minuters spel hade skapat åtta målchanser varav en alltså resulterat i ett mål signerat Konate.

Gästernas infernaliska tempo i anfallsspelet belönades återigen i 34:e minuten: Trent Alexander-Arnold slog en briljant boll mot Diaz in bakom Benficas backlinje, Diaz i sin tur nickade den över till Mané som kunde sätta bollen i öppet mål!

I halvlekens sista ordinarie minut fick Salah en jättechans att göra Liverpools tredje mål för kvällen när Alexander-Arnold slog ännu en fin boll in bakom hemmalagets backlinje, Salah kom helt ren mot målvakten men fick inte riktigt till sitt avslut vilket innebar att de båda lagen vandrade ut till halvtidsvila med ställningen 2-0 till Liverpool - det hade dock kunnat varit en ledning som var betydligt större än så.

Drygt tre minuter in i den andra halvleken bjöds Benfica på en väg tillbaka in i matchen när Konate helt missade bollen i ett rensningsförsök av ett inlägg från höger, bollen nådde istället Darwin Nunez som enkelt kunde placera in 1-2.

För att försöka ta tillbaka initiativet i matchen gjorde Jürgen Klopp tre byten efter en timmes spel där Jordan Henderson, Diogo Jota och Roberto Firmino kom in mot Thiago, Mané och Salah.

I den 67:e minuten kom Nunez loss efter Benficas vänsterkant och vek in i straffområdet där han gick i marken mot Van Dijk. Hemmalaget ropade på straffspark men domare Jesus Gil friade.

Halvvägs in i den andra halvleken hade Liverpool, som var helt överlägsna i första halvlek, inte skapat en enda farlig målchans.

Liverpool hittade aldrig riktigt in i matchen igen, åtminstone inte till den offensiva överlägsenhet de uppvisade under de första 45 minuterna. Men i den 87:e minuten drev Keita fram med bollen och släppte den i djupled till Diaz som tog sig förbi en utrusande målvakt och satte den i nät.

Direkt efter målet gjorde Klopp två byten där Joe Gomez och James Milner ersatte Alexander-Arnold och Keita.

Det skapades inga fler mål under de avslutande minuterna och därmed kunde Liverpool konstatera att de tar med sig en 3-1-ledning till returmatchen på Anfield.

MATCHFAKTA:

Champions League, kvartsfinal 1/2

Benfica - Liverpool 1-3 (0-2)

Målen: 0-1: (17) Konate (Robertson), 0-2: (34) Mané (Diaz), 1-2: (49) Nunez, 1-3: (87) Diaz (Keita)

Domare: Jesus Gil