Domarteamet spikat mot City

Bild till nyheten Domarteamet spikat mot City
Det blir Anthony Taylor som ansvarar för visselpipan på Etihad på söndag och till sin hjälp i VAR-rummet har han Paul Tierney.

Premier League har presenterat domarna för helgens omgång och huvudnumret från England denna helg är såklart söndagens seriefinal mellan Manchester City och Liverpool på The Etihad. 

Domare till matchen blir Anthony Taylor och i VAR-rummet kommer han att assisteras av Paul Tierney. Andre Marriner är fjärdedomare medan Gary Beswick och Adam Nunn ansvarar för flaggvinkandet längs sidlinjerna. 

Anthony Taylor har tidigare under säsongen redan dömt en Liverpool-match i Manchester, när The Reds vann med hela 5-0 mot sin ärkerival på Old Trafford, och den gången visade han även ut Paul Pogba efter en riktigt ful tackling. 

Taylor har även dömt både Liverpools möten med Chelsea under säsongen, som slutat 1-1 och 2-2. Efter överläggning med VAR visade han även ut Reece James på Anfield och tilldömde Liverpool en straff. 

I VAR-rummet finns det fog för att se Paul Tierney som ett kontroversiellt val då han ledde Liverpools match mot Tottenham i London i vintras och var den som inte bad om en överläggning med VAR när Harry Kane gick brutalt åt Andy Robertson. Senare i matchen valde han däremot att ta hjälp av videorummet för att visa ut just Robertson istället. 

Paul Tierney var även domare när Manchester City mötte Everton på Goodison Park och har i efterhand behövt be om ursäkt för att tillsammans med sitt VAR-rum den gången ha missat en solklar straff som Everton skulle ha haft i slutskedet när Rodri hanterade bollen med armen i eget straffområde. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer