​– Min dröm gick aldrig i uppfyllelse

Bild till nyheten ​– Min dröm gick aldrig i uppfyllelse
Den tidigare Benfica-kaptenen Simao Sabrosa berättar hur nära han en gång var att skriva på för Liverpool - och varför övergången aldrig blev av.

Under sommaren 2005 ryktades Liverpool vara mycket intresserade av att köpa yttern Simao Sabrosa från Benfica. Rafa Benitez ville stärka truppen inför en säsong där de skulle försöka försvara Champions League-titeln och Sabrosa stod högt på önskelistan.

Inför morgondagens match mellan Benfica och Liverpool har Sabrosa gett en intervju där han delar med sig av vad som hände den sommaren för 17 år sedan.

– Jag var på landslagssamling, det var tre eller fyra dagar kvar av transferfönstret, säger han till Liverpoolfc.com.

– Jag pratade med (Luis Felipe) Scolari och landslagschefen och bad om tillstånd att lämna samlingen. När jag kom till min agents kontor så ringde Benficas president och sa: "Vi har ingen deal, du har inte tillåtelse att flyga, du måste stanna."

– Det är konstigt, jag trodde att allting var klappat och klart. Men lite senare ringde presidenten igen och sa: "Det är omöjligt att du flyger till Liverpool och skriver på för dem, du måste stanna. Om du skriver på för Liverpool kommer Benficas fans att bli arga." Så jag sa att jag skulle stanna.

– Min agents kontor ligger nära flygplatsen och han föreslog att vi skulle åka dit ändå och att presidenten kanske skulle säga ja om vi kommer fram till Liverpool.

– Jag sa: "Nej, det är omöjligt att jag sätter mig på ett plan till Liverpool." Jag var på landslagssamling och om jag hade beslutat mig för att åka skulle jag få problem med landslaget och klubben, så jag beslutade mig för att stanna.

Det blev aldrig någon övergång till Liverpool och Premier League, något som kan gräma Simao än idag.

– Min dröm gick aldrig i uppfyllelse. Min dröm var att spela i Premier League. Jag hade spelat i portugisiska och spanska ligan, men det är sådant som händer.

– Jag är lyckligt lottad, jag jobbade hårt varje dag av min karriär och fick representera stora klubbar - Benfica, Barcelona och Atletico Madrid. Men min dröm gick aldrig i uppfyllelse, alla spelare vill spela i Premier League.

Simao blev kvar i Benfica och skulle komma att skicka ut just Liverpool ur Champions League den säsongen. Benfica ledde med 1-0 inför returen på Anfield i åttondelsfinalen och Simao gav sitt lag ledningen med vad han menar är det bästa målet han gjort.

– Enligt mig är det mitt bästa mål. Vi hade 20 tuffa minuter på Anfield. Jag tror att det var första gången laget hade kontroll på bollen och kunde anfalla. Jag fick bollen och Nuno Gomes tog en löpning som gav mig chansen att vika in och göra mål.

– Jag känner (Pepe) Reina, vi har spelat ihop, men jag tror inte han hade någon som helst chans att rädda det skottet!

– Efter matchen, när vi var inne i omklädningsrummet, ropade Benfica-fansen på oss så vi gick ut. Liverpools fans var kvar på arenan, det var imponerande.

Simao lämnade Benfica 2007 men har efter att ha lagt skorna på hyllan börjat jobba för klubben igen. Nu hoppas han att de kan upprepa bedriften att slå ut The Reds.

– Vi vet att Liverpool är ett starkt lag med stora spelare, en portugisisk spelare i form av Jota. Om man börjar räkna upp namnen är det knappt att man kan tro att det är sant.

– Men vi har också några duktiga spelare i Benfica. Vi respekterar Liverpool, precis som Liverpool respekterar Benfica. Två historiska lag. I dessa matcher kan allt hända.

– Vi har ett bra lag, men vi har haft lite problem i ligaspelet. Vi har visat upp den bästa versionen av oss själva i Champions League. Vi har en tuff månad så jag hoppas att laget återhämtar sig, vi har många matcher. Men i Champions League är det annorlunda.

– Man kan fara sliten, men när man hör Champions League-hymnen ändras det direkt.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer