– En situation fylld av möjligheter

Bild till nyheten – En situation fylld av möjligheter
Jürgen Klopp vill njuta av varje sekund av säsongsavslutningen där The Reds gör upp om titlar på tre fronter.

Med två månader kvar av säsongen har Liverpool allt att spela för. De har redan tagit hem Ligacuptiteln och har gett sig själva chansen att göra upp om titeln i Premier League, Champions League och FA-cupen.

"Under landslagsuppehållet hade jag chansen att tänka tillbaka på starten av säsongen och några av de förhoppningar vi hade då," skriver Jürgen Klopp i matchprogrammet inför Watford.

"En sådan var att nå den situation vi befinner oss i idag. En situation fylld av möjligheter. Det är vad vi har gett oss själva. En genuin chans. Det är fantastiskt."

"Jag skulle behöva kolla upp det, men jag är ganska säker på att det var i starten av säsongen jag skrev om en kommentar från en supporter som jag verkligen gillade. Det handlade om att 'glory hunter' ofta kan syfta till de som följer vissa klubbar. Poängen var att det är annorlunda med Liverpool. Det är inte 'glory hunting', det är 'journey hunting'. Idag är det verkligen mer relevant än någonsin."

"Det handlar om resan och vi är mitt uppe i den. Det ska inte låsas fast vid en specifik destination heller - jag pratar inte om ett specifikt mål."

"Vi måste se det ur rätt perspektiv. Vi är kvar i tre turneringar. Jag är inte en person som förstår mig på betting så jag är inte säker på vad oddsen är, men jag tror inte att vi är favoriter i någon av turneringarna? Jag tror inte att vi är outsiders heller, men helt klart inte klara favoriter."

"Det spelar egentligen ingen roll, det är resan som avgör, inte någons förväntningar eller formel. Jag tror jag aldrig har varit tränare för ett lag som är solklara favoriter att vinna en turnering när den börjar, men det är ingenting jag bryr mig om, det har aldrig fått mig att kämpa hårdare för att vinna. Jag hade inte kämpat mindre om det var tvärtom."

"Att vara en journey hunter frambringar energi. Det innebär att man får njuta av stunden. Jag kan inte tänka mig en viktigare tidpunkt att tänka på det än idag."

"En lunchmatch efter ett landslagsuppehåll mot en motståndare som slåss för sina liv och som har en smart tränare. Alla ingredienser finns för ett bakslag. Det betyder att vårt fokus måste vara på topp, vi måste fokusera på de 90 minuter som väntar idag, ingenting annat."

"När man är ett lag och en klubb som njuter av resan, som vi gör, så är dagar som denna så viktiga. Vi förstår hur svår den här matchen är. Vi visar turneringen den respekt den förtjänar genom sättet vi förbereder oss på. Vi är ödmjuka genom att ge allt vi har. Alla på arenan som älskar LFC måste ge allt idag."

"Att omfamna spänningen som följer resan är verkligen viktigt. Det är något vi som kollektiv gjort bra i den här klubben under min tid här. Vi känner inte att vi förtjänar någonting gratis, vi jobbar hårt tillsammans, vi ger allt och inser hur tufft det är att uppnå de riktigt speciella stunderna."

Källa: Liverpoolfc.com.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer