Mané mot van Dijk i VM

Bild till nyheten Mané mot van Dijk i VM
Igår lottades VM-grupperna till vinterns slutspel i Qatar och efter att Sadio Mané och hans Senegal tagit sig till VM genom att besegra Mohamed Salahs Egypten väntar nu en ny lagkamrat i gruppspelet.

Det var som vanligt pompa och ståt och en präktig inramning av VM-lottningen under gårdagskvällen i Doha men till slut drogs även bollarna och vi fick reda på vilka lag som möter vilka i vinterns slutspel. 

Öppningsmatchen spelas den 21 november och det kommer att bli ett långt avbrott i ligasäsongen för att ge plats åt mästerskapet. 

Med Liverpoolögon kan vi konstatera att Senegal och Nederländerna ställs mot varandra i Grupp A och Virgil van Dijk får därmed till uppdrag att sätta stopp för Sadio Mané

I Grupp B återfinns ett England som lär bestå av åtminstone Jordan Henderson och Trent Alexander-Arnold och på pappret var det en drömlottning med Iran, USA och slutvinnaren från det kval där Wales, Skottland och Ukraina återstår. Det kan alltså bli antingen Neco Williams (Wales) eller Andy Robertson (Skottland) i den gruppen också. 

Ibrahima Konaté har än så länge inte lyckats slå sig in i det franska a-landslaget men skulle han göra det under de sex månader som det dröjer till mästerskapet sparkar igång väntar en grupp med Danmark, Tunisien och vinnaren från kvalet som avgörs mellan Peru, Australien och Förenade Arabemiraten. 

Thiago har på senare tid varit en hel del in och ut ur den spanska landslagstruppen men om han ges chansen till VM-spel väntar både ett stormöte med Tyskland och även ett avgörande mot Liverpoolkompisen Takumi Minamino. Spanien, Tyskland, Japan och vinnaren mellan Costa Rica och Nya Zeeland utgör Grupp E. 

I Grupp F är Belgien storfavoriter och i de senaste landslagstrupperna har Divock Origi varit uttagen. Skulle han även ges chans till VM-spel lär han ställas mot förre Liverpoolspelaren, Dejan Lovren, som är en del av Kroatiens mittförsvar. Förutom Belgien och Kroatien är det även Marocko och Kanada som fullgör Grupp F. 

I Grupp G hittar vi Brasilien, som är en av de stora favoriterna till att vinna mästerskapet, och där lär åtminstone både Alisson Becker och Fabinho vara självskrivna i truppen. Roberto Firmino har varit mer sporadisk i truppen den senaste tiden men kan mycket väl komma att inkluderas. 

Joel Matip har tackat nej till landslagsspel och kommer inte representera Kamerun, men istället kommer brassarna att ställas mot före detta Liverpoolspelare som t.ex. Marko Grujic i Serbien och Xherdan Shaqiri i Schweiz. 

I den sista gruppen hittar vi Portugal och därmed även Diogo Jota, som nickade in 2-0 mot Turkiet i den första av två play off-matcher tidigare här under landslagsuppehållet. 

Några andra Liverpoolspelare återfinns inte i Grupp H men vi kan räkna med att Luis Suarez, med förflutet i Liverpool, lär vara omskriven inför mötet med Ghana. Det var ju mot just Ghana han räddade en boll på mållinjen, med handen, under VM 2010. 

Grupperna i sin helhet:

Grupp A:
1. Qatar
2. Ecuador
3. Senegal
4. Nederländerna

Grupp B:
1. England
2. Iran
3. USA
4. Wales/Skottland/Ukraina

Grupp C:
1. Argentina
2. Saudiarabien
3. Mexiko
4. Polen

Grupp D:
1. Frankrike
2. Peru/Australien/Förenade Arabemiraten
3. Danmark
4. Tunisien

Grupp E:
1. Spanien
2. Costa Rica eller Nya Zeeland
3. Tyskland
4. Japan

Grupp F:
1. Belgien
2. Kanada
3. Marocko
4. Kroatien

Grupp G:
1. Brasilien
2. Serbien
3. Schweiz
4. Kamerun

Grupp H:
1. Portugal
2. Ghana
3. Uruguay
4. Sydkorea


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer