– Sjung eller ge din biljett till någon annan

Bild till nyheten – Sjung eller ge din biljett till någon annan
Jürgen Klopp har mött pressen inför morgondagens möte med Watford och förutom att ge en skadeuppdatering på Trent Alexander-Arnold och Naby Keita uppmanar han också fansen att skapa den bästa inramningen någonsin för en tidig kick off. Och är man inte beredd att sjunga fram laget kan man ge bort sin biljett till någon annan. Läs sammandraget från presskonferensen här.
Om fem byten

– Fantastiskt för fotbollen. För spelarna. Det kommer inte vara färre matcher framöver. Det blir bara fler och ingen organisation vill lägga ner sin eller sina turneringar. Med allt vi vet om skaderisk idag måste vi göra allt för att skydda spelarna. Med tre matcher i veckan ibland, under så långa perioder, då kan vi inte skydda spelarna om vi inte gör något. Jag är glad att man tagit beslutet nu. Det är riktigt bra för fotbollens framtid. 

Om Mané och Salah och deras rivalitet med landslagen

– Jag är såklart jätteglad för Sadio. Stort grattis. Sen känner jag samtidigt med Mo. Straffarna, lasrarna, det var inte bra alls. Men detta är fotboll. Såklart är det speciellt med två vänner i så stor match mot varandra. Men det är två stora spelare och stora personer. De kommer ta hand om det på bästa sätt.

– Senegal är antagligen bästa laget i Afrika just nu. Egypten har pushat dem hårt och hela vägen till straffar två gånger om. Det är små, små marginaler. Men Senegal mycket talangfullt lag. Jag förstår om Egypten inte känner så nu men de ska vara stolta. De har haft otur med lottningen och mot någon annan hade de säkert klarat det.

– Mo är såklart spelare som alltid vill vinna också. Han ville vinna AFCON. Han ville till VM. Men nu är hans önskan förhoppningsvis ännu större att vinna saker här. Han ser nog skillnaden på förutsättningar och han vet att det är svårt att vinna över Senegal. Jag tror inte vi behöver oroa oss om hans inställning framöver.

Angående Trents skada och när han kan vara tillbaka

– Han tränade ett lättare pass igår. Han kommer att vara med på full träning idag. Han ville såklart spela med landslaget, men det gick inte så som de första röntgenbilderna såg ut. Sen ibland visar sig en skada vara mindre allvarlig. Så var det nu som tur var. Det blir tajt med imorgon kanske, men det är absolut möjligt. Vi får se. Trent har varit extremt dedikerad i sin rehab.

Om att gå upp i topp och pressa City

– För mig spelar det ingen roll om vi spelar först eller dem. Det handlar inte om att leda ligan mitt på dagen imorgon. Det handlar om att leda när vi spelat klart säsongen. 

– Men Watford är ett mycket bra lag och de vann senast (Southampton borta med 2-1). Vi måste fokusera på hur vi vinner den matchen och inget annat. Det säger en hel del om kvaliteten på ligan när man ser Watford med den tränaren och alla fantastiska spelare. Så ligger de ändå i botten. Det finns inga dåliga lag i Premier League. 

Klopp manar också fansen att hjälpa laget imorgon 

– Vi behöver hjälpen av fansen imorgon. Kan du inte komma och sjunga och skrika och ge allt för laget så ge din biljett till någon annan.

Klopps syn på duellen med City

– Du kan inte tänka längre fram än nästa match (alltså mot City nästa helg). Vi gör det inte och City gör inte det heller. Vi hade inte haft 69 poäng och de 70 poäng om vi bara trott att vi slogs mot varandra. Du måste fokusera på varje motstånd som står framför dig varje vecka. 

– Detta är ingen lätt helg varken för oss eller City. Burnley (som City möter) är ett tufft lag och de kämpar för ett nytt kontrakt och de måste försöka ta poäng oavsett motstånd. Samma för Watford mot oss. 

– Det spelar ingen roll vad vi gjorde när vi mötte dem senast (vinst 5-0 på Vicarage Road). Det är en ny match nu.

Om att Roy Hodgson är tillbaka som tränare

– Jag förstår kanske inte varför han kom tillbaka till branschen *skratt*. Men han är on fire, han är otroligt fokuserad och stabil. Han gör alltid ett fantastiskt jobb. 

– Jag har sagt hej då till honom en gång men får välkomna honom tillbaka nu.

Att själv vara tränare vid 74 års ålder

– Haha, NEJ. Roy började tidigt med och måste ha 40-50 år i yrket. Men WOW alltså. Det är dock inget för mig.

Skadeläget i övrigt och vikten med stor trupp i slutspurten

– Alla är fresh (som kom tillbaka från landslagsspel). De har spelat mycket men deras sista match var tisdag. Tisdag-lördag är okej upplägg, så det är lugnt. Men såklart en del resande också. 

– Det är åtta matcher i april. Säkert nio om de får chansen ska ni se. Det är tyvärr inte första gången vi spelar så många matcher heller. Men vi har nästan hela truppen redo. Naby kunde inte träna igår men kan eventuellt vara tillbaka idag. 

– Förhoppningsvis är alla redo och vi kommer behöva använda hela truppen under resten av säsongen. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer